BEZ GUZICA, SISA I CRVENIH KARTONA

Danica je, dakle, za samo osam mjeseci postala ozbiljan news portal

Objavljeno, 27. siječnja 2020. Komentari
# Foto: DANICA.HR
AUTOR
Robert Mihaljević

Samo osam mjeseci od samozatajnog rođenja, portal Danica.hr prešišao je 100.000 jedinstvenih korisnika mjesečno. Kaže Google analytics da smo od 27. prosinca do 26. siječnja imali točno 102.260 posjetitelja.

Iskreno, ta je brojka došla ranije nego što smo se nadali. Od početka smo, naime, krenuli težim putem, čvrsto vjerujući da postoji publika za sadržaj bez guzica, sisa, krvi do koljena i crnjavki na dlakavim navijačkim prsima.

Sudeći po naših prvih osam mjeseci – nismo pogriješili. I zahvalni smo vam na tome. Počeli smo skromno sa sedam do osam objava dnevno i uporno smo forsirali ozbiljne teme, pravosudne priče, gospodarske analize, političke komentare. Jasno, uz aktualne dnevne vijesti.

U otkrivanju takvih priča često smo na sjeveru bili prvi, nerijetko i jedini. O društveno važnim procesima imali smo jasan redakcijski stav kad ga je trebalo imati. Znamo da smo na ispravnom putu, ali nismo znali da će mnogi od vas to tako brzo prepoznati.

Dok su kod drugih najčitanije vijesti o teškim prometnim nesrećama i golim bedrima na špici, naši najklikaniji tekstovi su priča o ljudima i mačkama iz nacističkih logora smrti, propasti Hangara, Rusima i Agrokoru, radničkim plaćama u Belupu.

Bio je to, iskreno, svojevrsan društveni eksperiment koji je trebao dati odgovor na jednostavno pitanje: ima li u lokalnim i regionalnim okvirima na tržištu mjesta za news portal bez trivije.

Odnosno, ima li dovoljno publike koja će kliknuti na stranicu znajući da na njoj sigurno nema Kristine Mandarine, hrvatske repke i krvavih tijela. I kad s takvim pristupom za osam mjeseci dođeš do 100.000 posjetitelja – moraš biti ponosan.

Zahvaljujući vama, portal Danica će i prije nego što je naša skromna redakcija planirala krenuti u drugu etapu svoga razvoja. Zasad vam možemo samo prišapnuti da će biti još više sadržaja koji vas neće razočarati.

I bit ćemo dosljedni sloganu kojeg u kampanjama na društvenim mrežama često koristimo: Bez guzica, sisa i crvenih kartona. Još jednom, hvala vam što ste nam to omogućili.

PRVI SMO PISALI O PEKMEZARI…
PRVI SMO NAJAVILI KRAH…
RADNICI SU NAM OTVORILI DUŠU…
OTKRILI SMO AFERICU MOĆNOG SUCA…
PROVELI SMO DAN NEOVISNOSTI NA HITNOJ…
OTKRILI NEOBIČNU ODŠTETU…
PRVI PISALI O NEZAKONITOJ SMJENI…
JEDINI KOMENTIRALI BRUKU I SRAMOTU…
OTKRILI NEZGODNU NEKRETNINSKU PRIČU…
NAJAVILI PODIZANJE OPTUŽNICE…
JEDINI ZBROJILI DVA I DVA…
OBJAVLJIVALI SJAJNE ESEJE…
PROPOVIJEDALI ISTINU, MA KAKO BOLNA BILA…
UVIJEK NA STRANI ZNANOSTI…
GALAMILI I KAD SU DRUGI ŠUTJELI…

Tagovi: 100.000 čITANOST DANICA NEWS PORTAL PORTAL

NEDAVNO OBJAVLJENO