NAŠ PORTAL OTKRIO JE ZANIMLJIVU PRIČU

Nogometni savez kupio lokal od zastupnika HDZ-a za 700.000 kuna

Objavljeno, 04. siječnja 2020. Naše priče
# Foto: Robert Mihaljević / Damir Felak i poslovni kompleks, lijevo u prizemlju je njegov lokal
AUTOR
Robert Mihaljević

Saborski zastupnik i najmoćniji čovjek koprivničkog HDZ-a Damir Felak prodao je Hrvatskom nogometnom savezu poslovni prostor od 96 kvadrata za oko 700.000 kuna.

Riječ je o nekretnini u Vargovićevoj ulici u Koprivnici u poslovnom kompleksu u kojem je diskoteka Hollywood, ali i sjedište HDZ-a. Kako Danica neslužbeno doznaje, lokal je formalno kupio Županijski nogometni savez na čijem je čelu Felakov dobar prijatelj i stranački kolega Robert Markulin, inače potpredsjednik HNS-a.

“Točno je, prodao sam putem agencije za promet nekretninama taj prostor Županijskom nogometnom savezu za otprilike 700.000 kuna. Oni su raspisali natječaj i poslao sam ponudu, a čujem da je moja bila najpovoljnija”, potvrdio nam je u subotu Damir Felak.

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Felak prodao je lokal u prizemlju HNS-u
Felakov lokal u prizemlju zgrade u Vargovićevoj / Foto: Robert Mihaljević
Moda Marina prodaje se za 340 eura kvadrat
Moda Marina (lijevo) u istom prizemlju prodaje se za osjetno niži iznos / Foto: Njuškalo

Na pitanje je li nemoralno da je prostor kupio Savez kojem je na čelu njegov dobar prijatelj, Felak odgovara kako to jedno s drugim nema nikakve veze.

Markulina poznajem već 40 godina. Koprivnica je mali grad, svi se poznaju i po tome ispada da ne bih smio s nikim ništa raditi. Nismo se ništa dogovarali, raspisan je natječaj i ja sam im ponudio prostor po određenoj cijeni. Ispalo je da sam najpovoljniji. I to je sve”, otpovrnuo je HDZ-ov zastupnik.

Njegov prostor u prizemlju, do ulaza u disko, više je puta bio u najmu, ali trenutačno je prazan. Felak je 27. prosinca već izmijenio svoju imovinsku karticu u kojoj više nema poslovnog prostora od 96,20 kvadrata, ali ušteđevina je zato podebljana za 700.000 kuna.

Početkom prosinca imao je 600.000 kuna kunske ušteđevine, danas ima 1,3 milijuna kuna. Osim toga, uštedio je i 45.000 eura te 3000 dolara. Ukupno, dakle, njegova štednja u gotovini iznosi oko 1,65 milijuna kuna.

Josip Mađarić, poznati odvjetnik
Josip Mađarić, dopredsjednik Nogometnog saveza

Zanimljivo je kako je Felak imovinsku karticu mijenjao i 8. prosinca lani, i to zbog kupnje automobila. Riječ je novoj mazdi cx 5 koju je platio 210.000 kuna.

Kupnju Felakova poslovnog prostora potvrdio nam je i potpredsjednik ŽNS-a te član Skupštine HNS-a Josip Mađarić, inače poznati odvjetnik iz odvjetničkog ureda Mađarić & Lui.

Kako smo doznali, on je bio na čelu povjerenstva koje je odradilo posao kupnje prostora za Županijski nogometni savez. Naši izvori otkrivaju kako je HNS lani za tu namjenu ŽNS-u transferirao oko milijun kuna.

“Da, bilo je to neformalno povjerenstvo koje je prikupljalo ponude i Felakova je doista bila najpovoljnija, čini mi se da je iznosila oko 980 eura po kvadratu. Prva sljedeća bila je na oko 1200 eura”, naglašava Mađarić.

Kaže kako već mjesecima pokušavaju pronaći poslovni prostor za Županijski nogometni savez jer je sadašnji na Gradskom stadionu premalen i po svemu neprimjeren. Imali su nekoliko opcija, ali sve su se izjalovile pa su na koncu odlučili raspisati natječaj.

Zlatko Dalić i Robert Markulin
Robert Markulin, dopredsjednik HNS-a, šef ŽNS-a i Felakov dobar prijatelj

“Kupili smo i još jedan lokal od 30 kvadrata do Felakovog. Iznos koji nam je odobrio HNS trebali smo iskoristiti do kraja prošle godine i bit će dostatan i da uredimo prostore”, otkriva Mađarić.

U imovinskoj kartici od 8. prosinca Damir Felak svoj je sada već bivši lokal u Vargovićevoj osobno procijenio na 500.000 kuna, odnosno oko 700 eura po četvornom metru. Par tjedana kasnije prodao ga je HNS-u za 700.000 kuna, odnosno oko 980 eura za kvadrat.

Nasuprot Felakovog poslovnog prostora, u prizemlju istog kompleksa ovih se dana prodaje još jedan lokal, onaj Moda Marine od 297 kvadrata. Prostor je, doduše, dvoetažni, ali zato je cijena osjetno niža od Felakove.

Vlasnica za njega traži oko 100.000 eura, odnosno manje od 340 eura za kvadrat. Županijski nogometni savez svoj je kvadrat plaćao gotovo triput skuplje.


Tagovi: DAMIR FELAK HNS JOSIP MAđARIć LOKAL

NEDAVNO OBJAVLJENO