Politika privatnosti

Politika privatnosti služi da vam objasni koje podatke prikupljamo o vama i kako koristimo te podatke, i to sve u cilju provedbe zaštite osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Sve podatke o vama prikupljamo isključivo u svrhu omogućavanja pretraživanja našeg portala i ostavljanja komentara na sadržaj. Pristupom portalu i ostavljanjem komentara putem društvene mreže Facebook prihvaćate naše uvjete korištenja, kao i politiku privatnosti, koji su istaknuti na samom portalu. Vaše podatke po istoj osnovi možemo obrađivati i u slučaju eventualnih zloupotreba naloga te sprječavanja istih na komentarima. Ovo uključuje i blokiranje komentara koji krše naše uvjete korištenja i pozitivne zakonske propise.

Na našem portalu Danica.hr nalaze se naši kolačići, kao i trećih strana koji vam omogućavaju da na lakši način koristite portal i krećete se po istom. Neki od tih kolačića se koriste i u svrhu analitike, plasiranja određenih reklama ili predlaganja određenih vijesti. Prilikom prvog posjeta portalu, iskočit će vam obavijest o svim kolačićima koje koristimo, koje podatke oni uzimaju i u koje svrhe. Bez nepohodnih kolačića nije moguće pretraživati i korištiti naš portal.

Sva pitanja, kao i zahtjeve u vezi s vašim podacima možete postaviti našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka na sljedeću e-mail adresu kontakt@danica.hr.

U svakom trenutku možete uložiti prigovor u vezi s obradom vaših osobnih podataka, nacionalnim tijelima za zaštitu osobnih podataka u zemlji kao i regulatornom tijelu za zaštitu osobnih podataka u Luksemburgu.

Danica.hr zadržava pravo promijeniti ili modificirati ovu Politiku. O važnim promjenama i dopunama portal može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kog sadržaja na našem portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima o Uvjetima korištenja kao i Politici privatnosti.

KOLAČIĆI

Kolačići (engl. cookies) omogućuju prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na Internet stranicama (npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se Internet preglednik (npr. Internet Explorer, Google Chrome, Firefox) koristi i slično.

Kolačić je mali paket podataka poslan s poslužitelja na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Svrha kolačića je poboljšanje korisničkog iskustva prilikom upotrebe Internet stranice. Kolačići na Internet stranicama su anonimizirani te se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja.

Internet stranica Danica.hr prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica. Vlasnici pretraživačkih platformi informiraju vas o načinu upravljanja kolačićima. Za preostale pretraživače, molimo vas konzultirajte se s pripadajućom dokumentacijom koju vam pruža ta tvrtka u čijem je vlasništvu pretraživački sustav.

SIGURNOST

Portal Danica.hr poduzima sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili podaci korisnika, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo oni zaposlenici kojima su isti potrebni radi obavljanja poslovnih aktivnosti.

Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane portala, odnosno da se isti izmijene ili obrišu, slanjem zahtjeva Službeniku za zaštitu osobnih podataka.

PLATFORME

Portal Danica.hr koristi društvene mreže Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn kako bi unaprijedio svoje poslovanje. Zaštitu osobnih podataka na tim mrežama reguliraju tvrtke vlasnici, a naš portal može koristiti vaše opće informacije (dob, spol, interes, regija…) isključivo u svrhu poboljšavanja dosega putem alata digitalnog marketinga te opće analitike posjećenosti portala. Isto vrijedi i za alat Google Analytics.