ŠEF ŽUPANIJSKOG SUDA OSUĐEN

Ivan Turudić vozio prebrzo pa nije htio stati dok ga je presretač prestigao

Objavljeno, 24. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA (Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu)
AUTOR
Robert Mihaljević

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je kažnjen s tisuću kuna zbog prebrze vožnje sjevernom bjelovarskom obilaznicom u siječnju ove godine.

Na prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru pozivan je četiri puta, ali niti jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište uopće nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.

Ako u roku od 30 dana od primitka presude odluči podmiriti kaznu, treba platiti samo dvije trećine iznosa, odnosno 666,67 kuna.

Naganjao ga presretač

No, najzanimljivije u cijeloj priči je to da ga je policijski presretač, kojim je snimljen u prekršaju, uspio zaustaviti tek u drugom pokušaju.

Kako je na sudu svjedočio policajac Josip Blažević, Turudić je 20. siječnja u 16.46 sati snimljen kako vozi brzinom od 132,5 kilometra na sat tamo gdje je ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

“Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču ‘Policija – slijedite nas’. Vozač je, unatoč tome, nastavio kretanje, pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Diebali”, svjedočio je policajac na bjelovarskom Općinskom sudu.

Tom prilikom utvrđen je identitet vozača i dana mu je mogućnost da pregleda videosnimku. No, on je to odbio pa mu je uručen obvezni prekršajni nalog, zaključuje policajac.

U Virovitici oslobođen

Turudić je potom uputio prigovor na taj nalog pa je on stavljen izvan snage. No, kasnije se nije pojavio na sudu na četiri zakazana ročišta, pa je sud donio presudu bez njega.

Inače, jedan od najmoćnijih hrvatskih sudaca ovih je dana dospio u fokus javnosti jer virovitički Općinski sud nije mogao ustanoviti tko je vozio njegov automobil koji je u Virovitici također snimljen u prebrzoj vožnji.

O tome je naš portal nedavno pisao, a tekst možete pročitati OVDJE.

On je, naime, policiji dostavio podatke o osobama koje se koriste automobilom. To su on, njegova supruga (54), sin (28) – svi žive u Zagrebu – te stariji gospodin (80) iz Virovitice.

Virovitički sud odbacio je policijsku prijavu protiv njega jer nije dokazano tko je tog dana doista vozio njegov automobil u vlasništvu leasing kuće iz Zagreba.


Tagovi: IVAN TURUDIć PRESRETAč PRESUDA VOZIO PREBRZO

NEDAVNO OBJAVLJENO