PRAVOSUĐE NA KOLJENIMA

Moćni šef suda ‘izigrao’ zakon i izbjegao plaćanje kazne za prebrzu vožnju

Objavljeno, 11. rujna 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić (57) oslobođen je krivnje za prebrzu vožnju u Virovitici, a manevar koji je pritom izveo doista je nevjerojatan.

Automobil moćnog hrvatskog suca, naime, snimljen je policijskim uređajem kako se prebrzo vozi po Virovitici 20. listopada prošle godine. Prekršajnim nalogom od siječnja ove godine virovitička ga je policija proglasila krivim te mu izrekla kaznu.

No, Turudić je uložio prigovor na taj nalog, pa je on stavljen izvan snage. Tijekom prekršajnog postupka u kojem je sudac oslobođen ustanovljeno je kako je on, na zahtjev policije, odmah poslao imena i adrese osoba koje su tog dana mogle voziti taj automobil.

Automobil zagrebačke registracije u vlasništvu je tvrtke Unicredit leasing, a Turudić tvrdi kako ga koristi više osoba te se ne sjeća tko je baš tog dana bio za upravljačem.

Zato je policiji dostavio podatke o osobama koje se koriste automobilom. To su on, njegova supruga (54), sin (28) – svi žive u Zagrebu – te stariji gospodin (80) iz Virovitice.

Policija je 9. prosinca Turudića službeno pozvala da u roku od 15 dana dostavi podatke o tome tko je taj dan vozio automobil kojim se on koristi. No, prema prijemnom štambilju Policijske uprave, oni su odgovor primili izvan roka, odnosno 31. prosinca.

Prekršajni sudac u Virovitici taj je argument odbacio uz obrazloženje kako uopće nije poznato kako je Turudić dostavio te podatke: osobno, poštom, e-mailom, faksom.

Kako policija nakon toga nije provjerila tko je zapravo vozio taj automobil, već je prekršajnim nalogom odmah kaznila Turudića, prekršajni odjel Općinskog suda u Virovitici odlučio ga je osloboditi krivnje za prebrzu vožnju. Presuda je odmah postala pravomoćna.


Tagovi: BRZA VOžNJA IVAN TURUDIć PRESUDA šEF SUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO