OVIH DANA JAVNA OBJAVA

DORH podiže optužnicu protiv bivšeg direktora Piškornice Mladena Jozinovića

Objavljeno, 16. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica / Mladen Jozinović
AUTOR
Robert Mihaljević

Županijsko državno odvjetništvo ovih će dana podići optužnicu protiv bivšeg direktora Piškornice Mladena Jozinovića kojeg se tereti da je sam sebi nezakonito isplatio oko milijun kuna bonusa.

Potvrdila su nam to ovih dana dva neovisna izvora bliska istrazi. Kažu kako je optužnica već napisana i sve će uskoro biti javno objavljeno na stranicama DORH-a.

Bivši direktor regionalnog centra za otpad kod Koprivnice tereti se da je “od siječnja 2016. do studenog 2017. neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist te je na opisani način pribavio nepripadnu korist veću od 1,47 milijuna kuna”.

Bit će optužen i za lažnu diplomu Prometnog fakulteta u Zagrebu koju je predao kao dokaz o stručnoj spremi kad je u travnju 2012. godine došao na čelo Piškornice.

Piškornica je, kako doznajemo, pokrenula pravnu proceduru da se od Jozinovića naplati tih milijun kuna, ali vjerojatno će se morati pričekati pravomoćna sudska odluka.

TRI NOVA SLUČAJA

Postane li optužnica pravomoćna, tijekom postupka bit će ispitani mnogi zanimljivi svjedoci. Posebno će biti interesantno svjedočenje bivših i sadašnjih članova skupštine Piškornice koji su bili zaduženi za kontrolu poslovanja javne tvrtke i direktora.

Riječ je o potpredsjedniku Vlade Predragu Štromaru, koprivničkom županu i Jozinovićevu kumu Darku Korenu te međimurskom i zagorskom županu Matiji Posavcu i Željku Kolaru.

Osim tog slučaja, aktivno je još nekoliko predmeta vezanih uz Piškornicu. Jedan od njih, potvrdili su nam u DORH-u, su i sumnjive poslovne veze HDZ-ova poduzetnika i dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Roberta Markulina s Piškornicom.

Tu je i kupnja poduzeća Prizma u vlasništvu obitelji Vlah za 3,5 milijuna kuna te sporna prodaja općinskog zemljišta Piškornici u doba dok je načelnik bio Ivica Petričević, član stranke Mreža župana Darka Korena.

Nakon što tužitelji prikupe sve potrebne podatke, odlučit će o tome ima li elemenata za nastavak kaznenog progona i službenu istragu. Odluka se očekuje najkasnije na proljeće, tumače naši izvori.


Tagovi: MLADEN JOZINOVIć OPTUZNICA PISKORNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO