PRAVOMOĆNA PRESUDA

Šefica bolnice nezakonito smijenjena. Moraju joj platiti pola milijuna kuna

Objavljeno, 18. prosinca 2019. Vijesti
# Foto: Virovitičko-podravska županija / Mirjana Peček, bivša ravnateljica bolnice
AUTOR
Robert Mihaljević

Mirjana Peček nezakonito je smijenjena s dužnosti ravnateljice Opće bolnice u Virovitici, pravomoćno je presudio Županijski sud u Rijeci i bolnici naložio da ravnateljicu vrati na posao.

Peček je naprasno smijenjena lani u travnju, i to samo dvije godine od imenovanja na čelno mjesto virovitičke zdravstvene ustanove. Potvrdila nam je kako je ovih dana dobila pravomoćnu presudu.

“Zadovoljna sam presudom jer se na kraju pokazalo da ne stoje sve one optužbe o lošem poslovanju bolnice koje su bile glavni razlozi za moju smjenu. Presuda je potvrda da smo dobro radili, što je satisfakcija i za sve zaposlenike bolnice”, kratko je u srijedu komentirala.

Mirjana Peček, bivša ravnateljica Opće bolnice u Virovitici
Mirjana Peček u virovitičkoj bolnici / Foto: Virovitičko-podravska županija

O povratku na posao u bolnicu još će pregovarati. Premda to izrijekom ne piše, presuda obvezuje bolnicu i da bivšoj ravnateljici mora isplatiti najmanje 20 plaća. Neslužbeno se procjenjuje kako je ukupno riječ o bruto iznosu od čak pola milijuna kuna.

Peček je smijenjena lani u travnju nako sukoba s virovitičkim županom Igorom Androvićem (HDZ), koji je kadar bivšeg potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića. U bolničkim kuloarima tada se pričalo kako su je odlučili maknuti jer je bila neposlušna i nije htjela slijepo izvršavati županove naloge.

Da ne stoje razlozi za smjenu koje je Upravno vijeće bolnice navelo, potvrdili su Općinski sud u Virovitici i Županijski sud u Rijeci. Smijenjena je zbog “nezadovoljavajućih rezultata poslovanja” i “usmenih upozorenja na brojne nepravilnosti”.

No, sudovi su zaključili kako baš ničim nije dokazano da je bolnica poslovala loše, niti je dokazano da su ravnateljicu upozoravali na nepravilnosti. Niti jedan dokaz ne ide u prilog tim tvrdnjama Upravnog vijeća bolnice, zaključeno je u pravomoćnoj presudi.

Mirjana Peček koprivnički je kadar. Godinama je radila u financijama Opće bolnice u Koprivnici, a na čelo virovitičke bolnice dolazi u travnju 2016. godine. No, samo dvije godine kasnije iznenada je smjenjuju.

U političkim krugovima u Virovitici pričalo se kako je Peček bila kadar saborskog zastupnika Josipa Đakića. Smijenjena je, kažu, jer je Tolušićevoj ekipi odbila poslušnost.


Tagovi: MIRJANA PECEK NEZAKONITA SMJENA RAVNATELJICA BOLNICE VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO