OPET SALVE OPTUŽABA I UVREDA

Pročitajte poruke koje je šef SDP-a nakon teksta poslao našem uredniku

Objavljeno, 07. ožujka 2020. Komentari
# Foto: GLAS PODRAVINE / Mladen Kešer, predsjednik županijskog SDP-a i načelnik Kalnika
AUTOR
Robert Mihaljević

Sve dok u SDP-u javno djeluju dužnosnici poput županijskog čelnika u Koprivnici i člana Glavnog odbora Mladena Kešera (a ima ih podosta, hvala dragome bogu), nikakve razlike između te stranke i HDZ-a nema.

Niti se građani Hrvatske ičem dobrom mogu nadati nakon cikličkih izbornih mijena u kojima HDZ vlada osam, a SDP četiri godine. Jer kešeri su danas – s jedne i druge strane – kandidati za saborske, ministarske i direktorske fotelje u državnim tvrtkama i ustanovama.

Nisam se mislio ovako baviti kadrom o kojem Bernardićeva ekipa ima jako dobro mišljenje – jer mi se, u suštini, jebe za njega. Ali, taj čovjek se ne da. Svaki put kad izvijestimo da se njegovim likom i djelom bave povjerenstvo za sukob interesa, državna odvjetništva ili općinski sudovi – eto njega.

Saspe salvu uvreda i najtežih optužaba na naš račun – uglavnom smo nečiji korumpirani plaćenici i smeće od medija. I to traje godinama jer je on uvijek u nekom problemu sa sukobom interesa, lažnim putnim nalozima, policijskim privođenjima, privatnim tužbama za klevetu.

I svaki put nakon toga – ali baš svaki – uzvraća uvredama i optužbama. Piše komentare po društvenim mrežama, šalje poruke i dopise, obračunava se s nama na najprimitivniji način.

A kad se između dva objavljena teksta i dvije eskapade malo smiri, onda mu bombončeki cure iz usta. Onda nas poziva na Kalnik, da nam pokaže što je sve tamo napravio i da o njemu napravimo jednu lijepu reportažu. Uz redovitu opasku: “Ja to platim, naravno”.

Karma zvana Kešer prati me još od urednikovanja u Podravskom listu, a nastavila se, evo, i na ovome portalu. Njegove neprimjerene istupe više sam i prestao brojati, ali nakon jučerašnjeg, priznajem, nisam mogao izdržati.

Povod je bio posve benigan tekst o tome kako su njegova firma i direktorica kažnjene jer nisu na vrijeme predale financijski izvještaj. Općinski sud je presudu objavio baš jučer, a mi smo je malo kopipejstali i objavili. Uslijedili su uvredljivi komentari s dobro znanim optužbama, ali i ove poruke:

Dakle, da ponovimo gradivo: ovo je predsjednik županijskog SDP-a, član Glavnog odbora strane, županijski izborni koordinator, načelnik Kalnika i jedan od pretendenata na visoke političke funkcije ako SDP dobije izbore.

A evo vam i nešto priloga za njegovu biografiju ili skica za portret, da doživljaj bude potpun:

Blago zemlji koja ima ovakvu političku elitu. Ne mora se bojati za svoju budućnost.


Tagovi: MLADEN KEšER PORUKE SDP TEKST

NEDAVNO OBJAVLJENO