PROCES SE VUČE VEĆ 16 GODINA

Tužitelji se žalili na presudu čelniku SDP-a: Bilo je lažnih putnih naloga

Objavljeno, 06. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Mladen Kešer (lijevo)
AUTOR
Robert Mihaljević

Koprivnički tužitelji uložili su žalbu na presudu kojom su šef županijskog SDP-a i načelnik Kalnika Mladen Kešer te bivši čelnik kalničke Turističke zajednice Marijan Kepa oslobođeni za lažne putne naloge.

Njih se teretilo da su krivotvorenim putnim nalozima za više osoba tijekom 2003. i 2004. godine s računa TZ-a nezakonito isplatili ukupno 17.200 kuna. Općinski sud u Koprivnici smatra da kazneno djelo nije dokazano.

Općinsko državno odvjetništvo u žalbi podsjeća kako je Kepa na sudu još 2005. priznao da dio putovanja nije obavljen, ali bio je to jedini način da se financiraju pojedine turističke manifestacije na Kalniku.

SVJEDOČILA PROČELNICA

“Ja i Kešer smo se dogovorili, pa je bilo i putnih naloga na Tomislava Katanu”, navodi ODO Kepine riječi na sudu.

Tužitelji se pozivaju i na iskaz svjedokinje Jasmine Žibrin, općinske pročelnice, koja je bila priznala kako nikakve putne naloge nije potpisivala, niti je obavljala putovanja s tih naloga.

Marijan Kepa, osuđen je u aferi Stop
Marijan Kepa s odvjetnicom / Foto: Marijan Sušenj – Pixsell

“Osim toga, i Kešer u svojoj obrani 2005. godine navodi da nije išao na put u Dubrovnik”, stoji u žalbi ODO-a na oslobađajuću presudu.

Uz sporne putne naloge, navode tužitelji, nije predočena nikakva popratna dokumentacija nakon obavljenog službenog puta. Zato predlažu da Županijski sud ukine oslobađajuću presudu.

AKCIJA STOP

Putni nalozi ispisivali su se u Turističkoj zajednici Kalnika za ukupno 25 službenih putovanja u Makarsku, Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Sisak, Varaždin i druge gradove. Potpisivali su ih Kepa i Kešer.

Cijeli se postupak vuče više od 16 godina, a zastara nastupa ove godine. To je već četvrta nepravomoćna presuda u aferi lažnih putnih naloga. Kešer i Kepa dosad su dvaput proglašavani krivima i dvaput oslobađani.

Kepa je, inače, već osuđivan kao akter velike uskočke akcije Stop u kojoj je više osoba optuženo za sređivanje ispita i vozačkih dozvola u pučkom učilištu koje je vodio Dražen Karlovčan.


Tagovi: MARIJAN KEPA MLADEN KEšER PUTNI NALOZI TUZBA ZALBA

NEDAVNO OBJAVLJENO