PRIMANJA IZ SNOVA

Ovo su poduzeća u Hrvatskoj čiji radnici imaju plaće o kojima možete sanjati

Objavljeno, 10. srpnja 2019. Financijer
# Foto: ERICSSON
AUTOR
Redakcijski tekst

Ericsson services, zagrebačka tvrtka u vlasništvu švedskog tehnološkog diva, svakom radniku u Hrvatskoj lani je u prosjeku mjesečno isplaćivala gotovo 60.000 kuna neto.

Prema podacima Financijske agencije, riječ je o uvjerljivo najvećoj neto plaći među tisuću najvećih tvrtki u Hrvatskoj. Ericsson servisi bave se popravcima i održavanjem komunikacijske opreme.

Radnici trgovačkog poduzeća Boso iz Vinkovaca, primjerice, za njihovu mjesečnu plaću moraju ‘rintati’ čak 20 mjeseci. Oni, naime, primaju manje od 3000 kuna.

Na drugome je mjestu po prosječnoj neto plaći od čak 50.000 kuna Adris grupa, krovna holding kompanija koja upravlja cijelim poslovnim sustavom u kojem su Maistra hoteli, Croatia osiguranje i Cromaris. O tome je naš portal nedavno pisao.

Na trećem je mjestu Microsoft Hrvatska čijih 50-ak radnika u prosjeku zarađuje nešto više od 44.000 kuna neto. Oni su na ljestvici najboljih stajali i bolje, ali lani su snizili plaće za oko 17 posto.

Na četvrtom je mjestu nogometni prvoligaš NK Osijek s prosječnom neto plaćom od 43.300 kuna. O poslovanju klubova također smo nedavno pisali na portalu te ustanovili kako su Osječani lani poslovali iznimno uspješno.

Peta na ljestvici najboljih je tvrtka Medtronic Adriatic s neto plaćom od 36.700 kuna. Riječ je o poznatoj američkoj kompaniji koja je svjetski lider u medicinskoj tehnologiji.

Šesta je tvrtka danske farmaceutske multinacionalke Novo Nordisk (35.800), sedma krovna holding kompanija Agrokor (32.100), osmi Johnson & Johnson (30.800), deveti Roche (30.000), a deseto je hrvatsko poduzeće kineskoga komunikacijskog diva Huawei (26.100).


Tagovi: AGROKOR ERICSSON PLAćE RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO