NAJVEĆA PRIMANJA U HRVATSKOJ

Ovo je firma u kojoj je svaki radnik lani imao plaću od čak 50.000 kuna neto!

Objavljeno, 29. lipnja 2019. Financijer
# Foto: ADRIS GRUPA / Sjedište rovinjske Adris grupe
AUTOR
Robert Mihaljević

Član uprave rovinjske Adris grupe Damir Vanđelić dobio je kao nagradu kompanijske dionice ukupno vrijedne oko 920.000 kuna, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.

Ukupno oko 1900 dionica dodijeljeno mu je sukladno Adrisovu programu nagrađivanja radnika i menadžmenta. Vanđelić je donedavno bio na čelu uprave Croatije osiguranja, tvrtke u Adrisovu vlasništvu. Široj je javnosti postao poznat nakon što je bio kandidat za privremenog premijera u jeku krize nakon izbora potkraj 2015. godine.

Grupa Adris lani je ostvarila ukupno 5,96 milijardi kuna prihoda uz neto dobit od 423 milijuna kuna. Rast su ostvarile sve glavne sastavnice rovinjske grupe: Croatia osiguranje, Cromaris za preradu ribe te turistički kompleksi pod kapom Maistre.

No, krovna kompanija koja upravlja cijelim poslovnim sustavom i čiji je Vanđelić član uprave, Adris grupa d. d., lani je imala 342 milijuna kuna prihoda, odnosno 13 posto manje nego preklani. Poslovala je s gubitkom od čak 34 milijuna kuna.

Ta je kompanija čuvena po tome što je u njoj prosječna neto plaća, prema podacima Financijske agencije, čak 50.000 kuna! Dakle, svaki od ukupno 24 zaposlena lani je ostvario toliki neto iznos.

To je najveća prosječna neto plaća u nekoj kompaniji u Hrvatskoj.

Na čelu uprave Adris grupe je najveći dioničar Ante Vlahović, a članovi uprave su Marko Remenar i Damir Vanđelić.

Damir Vanđelić, član uprave Adrisa

Tagovi: ADRIS GRUPA DAMIR VANđELIć PLAćE

NEDAVNO OBJAVLJENO