ROČIŠTE ODRŽANO U BJELOVARU

Trgovački sud donio odluku o sudbini posrnule tvrtke Hangar 18

Objavljeno, 15. siječnja 2020. Financijer
# Foto: ARHIVA / Jedan od Hangarovih dućana koji je u međuvremenu zatvoren
AUTOR
Robert Mihaljević

Trgovački sud u Bjelovaru prihvatio je potraživanja vjerovnika prema posrnuloj koprivničkoj IT tvrtki Hangar 18 koja iznose gotovo 200 milijuna kuna.

Odluku je na ročištu održanom u utorak donio sudac Tomislav Mrazović. Na idućem ročištu, vjerojatno u lipnju, oko 150 vjerovnika odlučivat će o sudbini Hangara.

Ključnu će riječ u toj odluci imati banke koje drže većinu duga. Naš portal ranije je OBJAVIO kako su najveći vjerovnici Zagrebačka banka s 37 milijuna kuna, a slijede Addiko (22), KentBank i Poba (po 19 milijuna), PBZ (17), Sberbanka (14), Raiffeisen (12,7), HPB (7,5) i druge.

Među većim vjerovnicima tu su Hrvatski telekom s 5,5 milijuna kuna potraživanja, Porezna uprava (5,2 milijuna), kineski Besing tehnology (1,5) i domaća MSan grupa (1,2 milijuna).

PRIJETNJA STEČAJEM

Imovina Hangara 18 vrijedi stotinjak milijuna kuna. Prema tim podacima, Hangar posjeduje tri zgrade vrijedne sedam milijuna kuna, vozila i uredsku opremu od 32 milijuna, ulaganje u tvrtku Smartphone i tablet servis od 21 milijun te potraživanja teška 50-ak milijuna.

Po svemu sudeći, banke i drugi vjerovnici morat će otpisati dio svojih potraživanja. Ne prođe li nagodba u lipnju, Hangar će otići u stečaj, ali u tom slučaju malo tko će se moći namiriti.

Zato je najverojatniji scenarij otpis dobrog dijela duga i nastavak poslovanja. No, ni to ne jamči opstanak tvrtki koja je postala poznata po NOA mobitelima i tabletima.


Tagovi: HANGAR 18 NOA TRGOVAčKI SUD VJEROVNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO