PRIJAVLJENO 195 MILIJUNA KUNA POTRAŽIVANJA

Odgođeno ročište o sudbini Hangara, konačno poznato kome su sve dužni

Objavljeno, 03. prosinca 2019. Financijer
# Foto: Grad Koprivnica / Mario Kralj (lijevo), vlasnik i direktor tvrtke Hangar 18
AUTOR
Robert Mihaljević

Trgovački sud u Bjelovaru odgodio je ročište na kojem je vjerovničko vijeće trebalo odlučivati o sudbini posrnule koprivničke IT tvrtke Hangar 18.

Premda je bilo najavljeno kako će se održati 10. prosinca, novo ročište sazvano je za 14. siječnja, i to zbog kratkoće vremena za prijave svih potraživanja.

Danica doznaje kako su vjerovnici na koncu prijavili ukupno oko 195 milijuna kuna potraživanja koje je priznao i stečajni upravitelj Nenad Homar koji vodi cijeli postupak predstečaja.

Tvrtka je objavila kako imovina vrijedi stotinjak milijuna kuna, ali i to će proći postupak revidiranja. Prema tim podacima, Hangar posjeduje tri zgrade vrijedne sedam milijuna kuna, vozila i uredsku opremu od 32 milijuna, ulaganje u tvrtku Smartphone i tablet servis od 21 milijun te potraživanja teška 50-ak milijuna kuna.

“Mislim da će Hangar nastaviti s poslovanjem jer banke, de facto, nemaju previše izbora s obzirom da njihova potraživanja debelo premašuju vrijednost imovine. Hoće li biti otpisa kredita i u kojem postotku, u ovom času teško je reći”, napominje dobro upućen izvor blizak koprivničkoj tvrtki.

Prema priznatim tražbinama, banke su najveći vjerovnici. Najizloženija je Zagrebačka banka koja je prijavila 37 milijuna kuna, a slijede Addiko (22), KentBank i Poba (po 19 milijuna), PBZ (17), Sberbanka (14), Raiffeisen (12,7), HPB (7,5), Banka Kovanica (7,3), Imex banka (6,1), Erste (5,6), slovenska Gorenjska banka (3,7) i OTP banka (2,8 milijuna).

Od ostalih vjerovnika tu su Hrvatski telekom s 5,5 milijuna kuna potraživanja, Porezna uprava (5,2 milijuna), kineski Besing tehnology (1,5) i domaća MSan grupa (1,2 milijuna).

Hangar 18 postao je poznat po mobitelima i tabletima marke NOA, a u probleme je došao nakon blokade svih računa, o čemu je naš portal PRVI PISAO.


Tagovi: HANGAR POTRAžIVANJA ROčIšTE

NEDAVNO OBJAVLJENO