Radnici Podravke šalju nam odreske: Plaća mi je manja od 3900 kuna!

Objavljeno, 07. travnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ČITATELJI / Radnici nam šalju svoje odreske od plaća
AUTOR
Robert Mihaljević

Sve je više reakcija ogorčenih radnika Podravke na naš tekst o prosječnim plaćama svih zaposlenika i menadžera tijekom prošle godine.

Portal Danica jučer je objavio kako je prosječna neto plaća u Podravki (svih zaposlenih) oko 8000 kuna. To je naišlo na pravu erupciju nezadovoljstva među radnicima koji zarađuju osjetno manje od tog iznosa.

Tako nam je jedna zaposlenica još u srijedu poslala svoj odrezak od plaće iz kojeg je vidljivo da zarađuje oko 4600 kuna neto mjesečno. No, kasnije su usijedili pozivi i poruke još desetak radnika sa svojim pričama i mizernim primanjima.

Ovdje ćemo izdvojiti dva najdrastičnija primjera. Jedan radnik s 25 godina staža, naime, šokirao nas je svojim odreskom od plaće za veljaču iz kojeg je vidljivo da mu je dohodak tog mjeseca iznosio manje od 3900 kuna!

Odnosno, točnije, 3867,71 kunu. To je tek mrvicu više od zajamčenog minimalca koji od početka godine u Hrvatskoj iznosi 3750 kuna. Ta je plaća, kako god se okrene, velika sramota za Podravku.

“Ok, to je plaća za veljaču, ali svejedno. S druge strane, od 1. ožujka povećali su nam plaće pa ću dobivati oko 450 kuna više. Ali, to je i dalje sramotno primanje”, jada nam se radnik Podravke.

Drugi primjer je također iznimno ekstreman. Zaposlenik koji radi u tri smjene i vikendom dobio je plaću u iznosu 4393,24 kune.

“Imam 39 godina staža i odradio sam čak 56 sati u trećoj smjeni, od čega i smjenu koja je padala sa subote na nedjelju. A plaća mi je oko 4400 kuna. Pa je li to pošteno”, ogorčen je zaposlenik.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO