Podravka: prosječna neto plaća 8000 kuna, menadžeri zarađuju 50.000 kuna

Objavljeno, 06. travnja 2022. Financijer
# Foto: PODRAVKA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je tijekom prošle godine povećala prosječna neto primanja svih zaposlenih za otprilike 2,5 posto, dok su ukupna primanja menadžera u prosjeku veća za 18 posto.

To proizlazi iz službenih brojki o kretanju ukupnog broja radnika te ukupnim primanjima svih zaposlenih u 2021. godini, koja je bila rekordno dobra po prikazanom neto profitu od gotovo 310 miliijuna kuna. Riječ je o Podravki d.d. (bez Belupa i drugih povezanih poduzeća).

U prehrambenoj diviziji Podravka d.d. lani je tako u prosjeku bilo 3249 zaposlenih, što je za 20-ak više nego prethodne godine. Ukupna godišnja masa neto plaća za sve zaposlene (uključujući i menadžere) iznosila je 312,7 milijuna kuna.

Prema tim podacima, prosječna isplaćena neto plaća u Podravki d.d. iznosila je lani oko 8000 kuna mjesečno, što je oko 200 kuna više nego godinu ranije. Riječ je o prosjeku koji obuhvaća i radnike i menadžere i sve rukovoditelje.

S druge strane, Podravka ima 33 menadžera kojima je lani isplaćen ukupno 31 milijun kuna bruto svih primanja, što je oko 18 posto više nego predlani. Riječ je, dakle, o ukupnim menadžerskim primanjima: plaći, bonusima, opcijskim dionicama.

Menadžeri su tako lani u prosjeku zarađivali oko 78.300 kuna bruto, što je – prema gruboj računici – oko 50.000 kuna neto mjesečno.


Tagovi: MENADžERI PLAćA PODRAVKA RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO