NAJBOLJI REZULTATI U POVIJESTI

Pucar se uoči Božića videoporukom posljednji put obratio radnicima

Objavljeno, 07. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke
AUTOR
Redakcijski tekst

Uoči Božića predsjednik uprave Podravke Marin Pucar posljednji se put obratio svim zaposlenicima koprivničke kompanije.

Putem Youtubea odlučio im je u videoporuci poželjeti sretne i uspješne blagdane. Premda ozbiljno načetog zdravlja, Pucar je i tog časa zračio optimizmom.

Ništa nije moglo naslućivati kako je to doista njegova posljednja javna poruka i obraćanje zaposlenicima. Preminuo je u koprivničkoj bolnici u srijedu, 6. siječnja.

Pucar je u videoporuci otkrio i još nešto: da je Podravka prošle godine poslovala bolje nego godinu ranije. A to znači kako je, unatoč epidemiji i teškoj krizi, vjerojatno imala najbolje rezultate u povijesti.

“Možemo reći kako je 2020. godina završila još uspješnije nego 2019. godina”, naglasio je Pucar u videočestitki podravkašima.

Podravka je pretprošle godine ostvarila 4,41 milijardu kuna prodaje uz rast od 4,2 posto te oko 222 milijuna kuna neto dobiti što je bilo više za 7,7 posto u odnosu na preklani.

Kako smo već objavili, Podravka prošle godine, dakle, očekuje oko 4,5 milijardi kuna prometa i 250 milijuna kuna neto dobiti. I sve to u godini najteže krize koja je pogodila cijeli svijet.

Marin Pucar je prerano otišao i zbog toga su Podravka i Podravina danas ispunjeni neizmjernom tugom. No, ostao je ponos na rezultate koje je postigao i stabilnost koju je donio. Podravki, ali i cijelom kraju.


Tagovi: BOžIć MARIN PUCAR PODRAVKA PORUKA

NEDAVNO OBJAVLJENO