ODLIČNE BROJKE

Eva, Lino i Lupocet rasturili: dobit Podravke čak 222 milijuna kuna

Objavljeno, 28. veljače 2020. Financijer
# Foto: Robert Mihaljević / Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je prošle godine ostvarila 4,41 milijardu kuna prodaje uz rast od 4,2 posto te oko 222 milijuna kuna neto dobiti što je više za 7,7 posto.

Nerevidirane financijske izvještaje za 2019. godinu usvojili su u petak Uprava i Nadzorni odbor koprivničke kompanije na zajedničkoj sjednici. Naš portal prije par dana NAJAVIO je takve rezultate.

Pritom je EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) iznosio preko pola milijarde kuna te je za 11 posto viši nego prethodne godine.

“Grupa Podravka je u 2019. uspješno kompenzirala negativno kretanje cijena sirovina i materijala (procijenjeni utjecaj od 26,1 mil. kuna u segmentu Prehrane).

Pritom je značajno poboljšala materijalna prava zaposlenika (rast troškova zaposlenih od 62,5 mil. kuna ili 6,2 posto) te je nastavila s ulaganjem u marketing (rast troškova od 18,4 mil. kuna ili 8,1 posto), navode u tvrtki.

Zvijezde lanjske prodaje svakako su Eva riba s rastom od čak 15 posto, Dječja hrana Lino čija je prodaja viša za sedam posto i Belupovi bezreceptni lijekovi s rastom od gotovo deset posto.

Neto dobit Podravke iznosila je oko 138 milijuna, a Belupa oko 84 milijuna kuna


Tagovi: 2019 DOBIT EVA LINO PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO