Podravka u problemima: prodaja Vegete ove godine drastično pala

Objavljeno, 26. srpnja 2022. Financijer
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / Proslava 60 godina Vegete
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravkina prodaja drastično pada, unatoč činjenici da su poslovni izvještaji pokazali kako je financijski rast u prvom polugodištu iznosio 8,8 posto.

Tijekom lipnja prošle godine pola kilograma Vegete u Konzumu stajalo je 24,99 kuna. Danas ta ista vrećica od 500 grama stoji 28,99 kuna, što je rast od 16 posto u odnosu na lani, otkriva Podravski.

I druga pakiranja skuplja su nego lani. Kilogram Vegete danas u dućanima stoji više od 50 kuna, što je poskupljenje od 15-ak posto u odnosu na početak prošle godine. Najprodavanija vrećica, ona od 250 grama, otprilike je 10 posto skuplja nego u prvom kvartalu 2021. godine, slično kao i 400 grama.

U Podravki kažu kako je poslovni program Kulinarstva, odnosno dodataka jelima s krovnim brendom Vegetom, u prvome polugodištu ostvario prodaju u iznosu od 382 milijuna kuna, što je otprilike isto kao lani.

To znači da je količinska prodaja Vegete drastično podbacila u odnosu na isto lanjsko razdoblje, odnosno da je u tonama prodano barem 10 posto manje Podravkina krovnog brenda, zaključuje Podravski.


Tagovi: 2022 PODRAVKA PRODAJA VEGETA

NEDAVNO OBJAVLJENO