Podravka proizvela novi Čokolino dark bez šećera. S datuljom

Objavljeno, 26. prosinca 2022. Zabavno
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Novi Čokolino dark
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je u povodu 75. rođendana izbacila hrpu kreativnih noviteta od kojih su neki doista dočekani s oduševljenjem.

Pisali smo, tako, o ajvaru u squeeze ambalaži za ketchup, krastavcima s ginom, pekmezu od šljiva s čokoladom, Vegeti s čudotvornom algom spirulinom.

Danas smo isprobali i još jedan hit iz Podravkine kreativne kulinarske radionice – Čokolino dark s datuljom. Riječ je o posve drugačijem Čokolinu od onog na kojeg ste od djetinjstva navikli.

Prije svega, Čokolino dark izrađen je od zobenog brašna od cjelovitog zrna čiji je udjel u proizvodu 56 posto. Proizvod je deklariran kao “plant based”, što je dodatan dokaz kako slijedi trendove. Klasični Čokolino pak ima 55 posto pšeničnog brašna i pšenične krupice.

Tamne je čokolade 15 posto, a dodan je i kakaov prah. Posebnost novog Čokolina dark je ta da nema šećera: umjesto njega, kao zaslađivač koristi se datulja u prahu. A tu je i 8 vitamina.

Rezultat? Posve novi okus Čokolina kojim više ne dominira šećer, odnosno slatkoća, već pun okus zobenog brašna i tamne čokolade. Proizvod je, zahvaljujući datulji, i dalje sladak, ali diskretno i taman u skladu s prehrambenim trendovima.

Čokolino dark proizveden je o ograničenoj seriji i još ga nema na tržištu u slobodnoj prodaji.


Tagovi: čOKOLINO DARK DATULJA PODRAVKA TAMNA čOKOLADA

NEDAVNO OBJAVLJENO