Podravka je proizvela novu, revolucionarnu Vegetu, potpuno drugačiju od svih začina i dodataka jelima na tržištu.
Riječ je o Vegeti sa spirulinom, čudesnom modrozelenom algom koju zbog svojih svojstava nazivaju i hranom 21. stoljeća. Nova Vegeta nema pojačivače okusa i sadrži samo prirodne sastojke, primjerice 35 posto sušenog povrća (mrkva, luk, pastrnjak, krumpir, rajčica, poriluk, celer, paprika, peršinov list).
Uz sušeno povrće, ključni sastojak nove Vegete je spirulina u prahu (10 posto), đumbir, korijander, ljupčac, crni papar, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje i morska sol.
Vegeta & spirulina zasad je proizvedena u ograničenoj seriji jer je nabava većih količina te morske mikroalge iznimno komplicirana s obzirom da Podravka poštuje stroge međunarodne standarde u kvaliteti sirovina.
Proizvod je plasiran u povodu 75. godišnjice Podravke i zasad ga nema u prodaji. No, mogao bi se uskoro pojaviti i u trgovačkim lancima.
Spirulina je snažan antioksidans i ima velika detoksikacijska svojstva, a istraživanja su pokazala da potiče eliminaciju toksina i drugih nečistoća iz krvotoka. Utvrđeno je kako ima značajno protuupalno djelovanje zbog čega je dobra u prevenciji kroničnih upalnih bolesti poput reumatoidnog artritisa.
Stručnjaci, također, tvrde da spirulina pomaže u smanjenju razine hormona stresa koji može povećati rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava i različite vrste raka. Popularna je i kod osoba koje žele smršaviti.
Ima velik udio proteina, vitamina i minerala te daje potrebnu energiju, a ne sadrži šećere i ugljikohidrate. Spirulina je i popularni dodatak prehrani koji se uzima prije treninga jer poboljšava izdržljivost i uklanja umor.
Za razliku od klasične, dobro poznate Vegete koja je dominantno žuta, Vegeta sa spirulinom je zelena s mirisom povrća i algi.
NEDAVNO OBJAVLJENO