Podravka objasnila zašto nije prihvatila 26 milijuna kuna veću ponudu za nekretnine

Objavljeno, 30. listopada 2022. Vijesti
# Foto: ŽITO / Žito Ljubljana
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je otkrila detalje prodaje nekretnina tvrtke Žito u Ljubljani, na čemu su uprihodili čak 220 milijuna kuna.

Atraktivnu nekretninu površine 95.500 četvornih metara nedavno su prodali slovenskoj tvrtki Boscarol iza koje stoji nekretninski biznismen Ivo Boscarol. No, kako je Danica otkrila, ispostavilo se da je jedna ponuda bila veća za oko 26 milijuna kuna, ali na koncu nije prihvaćena.

Nakon rasprave o tome na Nadzornom odboru Podravke, predsjednik NO-a Želimir Vukina jedini je glasao protiv toga da se ta veća ponuda odbaci. Nekoliko dana nakon te sjednice, Vukina iznenada podnosi ostavku.

Precizni koraci

O tome što se zapravo događalo s prodajom nekretnine, ovih je dana otkrila Podravka naglasivši kako je proces prodaje lokacije počeo još u srpnju lani procjenom tržišne vrijednosti nekretnina, dok je u kolovozu izabrana agencija za posredovanje u procesu prodaje nekretnina.

“Vođen je strukturirani prodajni proces te je u siječnju ove godine primljeno 7 iskaza interesa, nakon čega su u ožujku zaprimljene 4 neobvezujuće ponude. Potom, u svibnju su zaprimljene 2 obvezujuće ponude.

Nakon što su ispregovarani svi detalji kupoprodajnog ugovora s oba ponuditelja, početkom rujna su definirani vrlo precizni koraci za završetak procesa. Tijek koraka je usvojilo poslovodstvo Žita te odobrio Nadzorni odbor Žita.

Obvezujuće ponude

Oba su ponuditelja pismeno na jasan i nedvosmislen način obaviještena o rasporedu koraka u striktnom i formalnom procesu podnošenja konačnih obvezujućih neuvjetovanih ponuda. To uključuje i dostavljeni obrazac za podnošenje konačnih obvezujućih neuvjetovanih ponuda.

Samo je jedan ponuditelj podnio konačnu obvezujuću neuvjetovanu ponudu u propisanom sadržaju i roku te je poslovodstvo Žita donijelo odluku da se ta ponuda prihvati, na što je suglasnost dao Nadzorni odbor Žita, glavna skupština Žita te Nadzorni odbor Podravke.

Žito je prodajom nekretnine na lokaciji Moskovska 1, Ljubljana ostvarilo prihod od prodaje iznad knjigovodstvene vrijednosti. Zaključenje transakcije i isplata kupoprodajnog iznosa dogodila se 14. listopada”, rekli su u Podravki.


Tagovi: LJUBLJANA NEKRETNINE PODRAVKA PRODAJA žITO

NEDAVNO OBJAVLJENO