Podravka prodala vrijednu nekretninu za nevjerojatnih 220 milijuna kuna!

Objavljeno, 30. rujna 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Predjsednica uprave Martina Dalić, čelnik Nadzornog odbora Želimir Vukina i član uprave Ivan Ostojić
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je prodala atraktivnu nekretninu površine 95.500 četvornih metara slovenskoj tvrtki Boscarol iza koje stoji nekretninski biznismen Ivo Boscarol.

Nekretnina je zapravo sjedište Podravkine tvrtke Žito u Ljubljani s poslovnom zgradom, silosima i drugim zgradama. Prema neslužbenim informacijama iz izvora bliskih vrhu kompanije, Podravka je na prodaji zaradila više od 30 milijuna eura, odnosno najmanje 220 milijuna kuna!

Za taj iznos, valja podsjetiti, Podravka je u doba predsjednika uprave Zvonimira Mršića u travnju 2015. godine preuzela cijelu kompaniju Žito, odnosno 51,55 posto dionica! Dakle, sad je posve jasno kako je riječ o sjajnom poslu na kojem je Podravka masno zaradila!

Foto: Žito Ljubljana

“U skladu sa strateškim planom grupe Podravka za razdoblje 2021. – 2025., društvo Žito Ljubljana je u petak sklapanjem kupoprodajnog ugovora okončalo proces prodaje nekretnine na lokaciji Moskovska ulica 1 u Ljubljani.

Prodaja spomenute nekretnine sastavni je dio strategije koja uključuje restrukturiranje i modernizaciju grupe Žito (tzv. Zaokret Žita), kao i prodaju njegovih neoperativnih nekretnina te koncentraciju proizvodnih lokacija.

Cilj ovakve strategije je povećanje učinkovitosti grupe Žito te njegov snažniji fokus na segment pekarstva kako bi se kompanija uspješno transformirala u skladu s tržišnim trendovima te ojačala svoju lidersku poziciju na tržištu u segmentu pekarstva.

Nakon provedenog natječajnog procesa, nekretnina ukupne površine 95.505 četvornih metara prodana je društvu Boscarol d.o.o. iz Slovenije”, izvijestili su danas iz Podravke.


Tagovi: LJUBLJANA NEKRETNINA PODRAVKA PRODAJA žITO

NEDAVNO OBJAVLJENO