ČITATELJ UPOZORAVA:

Pacijenta s koronavirusom smjestili na odjel gastroenterologije!

Objavljeno, 21. travnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Ulaz u Opću bolnicu u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Čini se kako se dogodio još jedan velik propust u Općoj bolnici u Koprivnici u postupanju s pacijentom zaraženim koronavirusom.

Portal Klikaj piše kako im se javio čitatelj koji je upozorio da je osoba sa sumnjom na zarazu (povišena temperatura, otežano disanje, povraćanje) primljena na odjel – gastroenterologije!

“Osoba je starije životne dobi čiji je član uže obitelji djelatnik hitne službe koprivničke bolnice. Ta je osoba testirana tek 18. travnja, nekoliko dana nakon prijema na odjel

Zašto navedena osoba nije bila testirana na Covid-19 i stavljena direktno u izolaciju ili stacionirana na odjel infektologije”, pita se čitatelj.

Ravnatelj Opće bolnice dr. Mato Devčić za Klikaj nije želio govoriti o konkretnom slučaju pozivajući se na osobne podatke i zaštitu prava pacijenata.

Inače, i pacijentica iz doma za starije sa sumnjom na koronavirus smještena je na odjel pulmologije, o čemu smo također nedavno PISALI.

Ranije je pacijentica koja je bila na rođendanu sa zaraženom kolegicom s atipičnom upalom pluća završila na Hitnom bolničkom odjelu. Tekst o tome možete pročitati OVDJE.


Tagovi: BOLNICA ODJEL PACIJENT PROPUST

NEDAVNO OBJAVLJENO