ZATAJILA KOBNI ROĐENDAN

Zaražena žena poslala u izolaciju deset liječnika i sestara

Objavljeno, 03. travnja 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / KBC / Nema veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Zbog zaražene žene (65) s područja Križevaca desetak je osoba iz zdravstvenog sustava završilo u izolaciji, neslužbeno doznaje Danica.

Žena je 26. ožujka pozvala križevačku hitnu pomoć jer joj je bilo loše i sumnjala je na upalu pluća. Hitna je intervenirala i prebacili su je u koprivničku bolnicu.

Kako doznajemo u križevačkoj hitnoj pomoći, žena je te noći iz trijažnog šatora završila na Hitnom bolničkom odjelu! Kako je zatajila da je bila na kobnom rođendanu prosvjetarki na kojem je više osoba zaraženo, s terapijom je poslana kući.

No, ženi je bilo sve lošije pa je 30. ožujka opet završila u trijažnom šatoru koprivničke Opće bolnice. Tamo su je tada shvatili ozbiljnije i odmah poslali na izolirani infektološki odjel.

Zbog zaražene pacijentice više je liječnika i sestara iz križevačke hitne i koprivničke bolnice trenutačno izvan stroja i u samoizolaciji, doznajemo neslužbeno u Hitnoj.

Mirjana Hanžeković, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu / Foto: Glas Podravine
HITNA IZVAN STROJA

Mirjana Hanžeković, ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu, priznala je u petak kako su zbog te pacijentice izvan stroja Tim 1 i Tim 2 križevačke hitne pomoći s ukupno petero ljudi.

Iz Županijskog stožera civilne zaštite kasnije su pojasnili kako su stigli prvi nalazi testiranja te je svih petero djelatnika hitne negativno. No, i dalje ostaju u karanteni.

Ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić poručio je pak kako je stanje u toj ustanovi pod kontrolom.

“Dosad smo testirali 102 zaposlenika bolnice i svi su negativni”, naglasio je Devčić, ali nije govorio o osobama koje su u međuvremenu iz bolnice završile u samoizolaciji.

Devčić je u srijedu, govoreći o četvero tada novih zaraženih, otkrio kako je 65-godišnja pacijentica primljena u bolnicu s težom upalom pluća. No, ne zahtijeva respirator.


Tagovi: HBO HITNA IZOLACIJA LIJECNICI ZARAZENA ZENA

NEDAVNO OBJAVLJENO