TUŽILI JE ZBOG NAVODNOG MANJKA

Obustavljen postupak protiv blagajnice koju je gazda spolno uznemiravao

Objavljeno, 24. veljače 2021. Vijesti
# Foto: ARHIVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Trgovačka tvrtka obustavila je kazneni postupak protiv bivše zaposlenice koju je teretila za pronevjeru i krivotvorenje dokumenata.

Riječ je o poznatom slučaju iz križevačke tvrtke Robin čiji je vlasnik i prokurist R. Š. pravomoćno osuđen za spolno uznemiravanje upravo blagajnice koju je tvrtka poslije optužila za manjak robe u skladištu.

O tome smo pisali ranije, u povodu tužbe koju je blagajnica Robina podignula zbog nezakonitog otkaza, a tekst možete pročitati OVDJE.

Otkaz zbog manjka

Blagajnica je otkaz dobila zbog navodnog manjka od 124.000 kuna u skladištu dućana u kojem je radila. No, sud je u nepravomoćnoj presudi zaključio kako je taj otkaz bio nezakonit.

Kaznenu prijavu protiv zaposlenice Robina za manjak robe u skladištu odbacilo je Općinsko državno odvjetništvo još u listopadu 2018. godine. No, Robin je nakon toga Županijskom sudu podnio prijedlog za provođenje istrage, što je taj sud prihvatio 10. veljače ove godine.

U presudi se navodi da ju je fizički dodirivao i pozivao u vikendicu da spava s njim

Ipak, samo pet dana kasnije tvrtka Robin poslala je podnesak u kojem navodi da u cijelosti “povlači prijedlog za provođenje dokaznih radnji protiv osumnjičene”. Županijski sud ovih je dana obustavio istragu.

Prema presudi koju je lani od suda dobio naš portal, gazda Robina pravomoćno je osuđen na tri mjeseca bezuvjetnog zatvora, i to jer je od kolovoza 2015. do siječnja 2016. kao odgovorna osoba trgovačkog društva želio uspostaviti intimne veze mimo volje zaposlenice koja je radila kao trgovkinja.

Presuda postala pravomoćna

U presudi se navodi da ju je fizički dodirivao i pozivao u vikendicu da spava s njim i “govorio joj je da bi za nju bilo dobro da pristane na isto jer će o njoj ružno pričati i nigdje više neće moći pronaći posao”.

Blagajnica je u siječnju 2016. zbog straha i šoka prestala dolaziti na posao te potražila liječničku pomoć. Sud je pak zaključio kako je vlasnik “spolno uznemiravao drugu osobu kojoj je nadređeni“.

Nepravomoćna presuda je nakon žalbenog postupka potvrđena presudom Županijskog suda u Karlovcu 14. listopada 2019. godine. Nije poznato je li vlasnik tvrtke u međuvremenu odslužio zatvorsku kaznu.


Tagovi: BLAGAJNICA ISTRAGA MANJAK ROBIN SPOLNO UZNEMIRAVANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO