SLIKOVIT ISTUP BRANKA HRGA

Naša priča došla i do Sabora: Podravka je pčelinja košnica, a pekmezara je matica

Objavljeno, 29. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: Facebook / Branko Hrg
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka je košnica s pčelinjom zajednicom, a pekmezara je matica te košnice. Ako maticu izvadite i preselite je negdje drugdje, cijela će se pčelinja zajednica rasplinuti i nestati.

Tako je saborski zastupnik Branko Hrg (HDS) danas u Saboru slikovito protumačio posljedice odluke uprave Podravke da pekmezaru iz Koprivnice preseli u Varaždin. Hrg je pozvao državu kao 25-postotnog vlasnika Podravke da to ne dopusti jer “politika treba zagovarati očuvanje gospodarstva i života u svim dijelovima Hrvatske”.

-Pozivam s ovog mjesta sve odgovorne, u ime svih ljudi iz Koprivnice i Podravine, da se dobo razmotri ta odluka i da se matica ne vadi iz košnice. Da joj se ne bi dogodilo ono što se desilo križevačkom Mlinaru. Mlinar je bio tvrtka sa sjedištem u Križevcima, ali rukovodstvo se preselilo u Zagreb i stalno se nešto izdvajalo i selilo. Na koncu se u Križevcima ugasila i proizvodnja, sve. Mlinar danas posluje na europskim i svjetskim tržištima, ali u Križevcima ga više nema – podsjetio je križevački saborski zastupnik.

Kaže kako ni njemu ni ljudima koji žive u Koprivnici i Podravini nije jasno što se to zapravo događa u Podravki u kojoj uprava kaže da je selidba pekmezare poslovna odluka u koju se politika ne bi trebala miješati.

-Onda pročitamo da je uprava Podravke o tome kontinuirano razgovarala s gradonačelnikom Varaždina. Nije mi jasno zašto ta ista uprava onda nije razgovarala i s vodstvima lokalnih uprava u Koprivničko-križevačkoj županiji, da se proizvodnja te vrste putem OPG-a širi na tom području – naglasio je Branko Hrg danas u Saboru.


Tagovi: BRANKO HRG PEKMEZARA SABOR

NEDAVNO OBJAVLJENO