TVRTKA OPET U FOKUSU JAVNOSTI

Najvećem HDZ-ovu donatoru milijun kn za plaće, a dobit mu 31 milijun kn!

Objavljeno, 13. srpnja 2020. Vijesti
# Foto: Glas Podravine / Mirko Habijanec, predsjednik uprave Radnika
AUTOR
Robert Mihaljević

HDZ je objavio polugodišnji financijski izvještaj prema kojem je križevački građevinski div Radnik opet najveći donator s 30.000 kuna.

Podsjetimo, riječ je o tvrtki koja je bila najveći donator i u kampanji za parlamentarne izbore. U lipnju je Radnik preko svoje đurđevačke tvrtke Bistra HDZ-u donirao 150.000 kuna.

Lani u prosincu pak Radnik je predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović uplatio 100.000 kuna, što je bio najveći pojedinačni iznos donacije.

Najviše je HDZ od njih dobio tijekom 2016. godine i kampanje za parlamentarne izbore na kojima je pobijedio aktualni premijer Andrej Plenković. Radnik je donirao 160.000 kuna u novcu i 19.000 kuna u uslugama, a Bistra 80.000 kuna.

Zapošljava 400 radnika

No, javno je objavljeno i kako je Radnik, na čijem je čelu utjecajni HDZ-ov menadžer Mirko Habijanec, od države primio više od milijun kuna potpora za plaće radnicima u programu očuvanja radnih mjesta.

Te su potpore za 40-ak radnika za ožujak iznosile oko 124.000 kuna, a za oko 200 radnika za travanj blizu milijun kuna.

To ne bi bila neka posebna vijest da Radnik lani nije ostvario više od pola milijarde kuna prihoda i neto dobit od čak 31,2 milijuna kuna. Glavna skupština dioničara Radnika nedavno je cijelu dobit odlučila zadržati na računu.

Radnik zapošljava oko 400 ljudi i jedna je od najuspješnijih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj. Gradi i mnoge javne objekte koje su u mjerodavnosti države i lokalnih vlasti.


Tagovi: DONACIJE HDZ MIRKO HABIJANEC RADNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO