ŠTO JE U POZADINI SMJENE

Mirko Habijanec iz NO-a Radnika izbacio stranačkog kolegu Papca

Objavljeno, 30. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: GLAS PODRAVINE / DANICA.HR / Mirko Habijanec i Krešimir Papac
AUTOR
Robert Mihaljević

Iznenada je smijenjen dugogodišnji član Nadzornog odbora tvrtke Radnik, ugledni koprivnički odvjetnik Krešimir Papac.

Odluku o tome donijela je u ponedjeljak Glavna skupština dioničara križevačkoga građevinskog diva Radnika, inače već godinama najvećeg donatora HDZ-a, o čemo smo danas IZVIJESTILI.

Papac je poznati koprivnički HDZ-ovac, nekadašnji predsjednik gradske organizacije i kandidat za gradonačelnika na zadnjim lokalnim izborima. Član NO-a Radnika bio je godinama.

Iznenadni opoziv

Radnikom upravlja poznati HDZ-ov menadžer Mirko Habijanec, koji je i većinski dioničar križevačke tvrtke. Dakle, stranački kolega Krešimira Papca. Zbog čega je onda došlo do smjene, odnosno opoziva? Službenih informacija o tome nema.

Ostaje tek činjenica da je skupština dioničara bez rasprave opozvala Papca koji je prije samo godinu dana bio dobio novi mandat u NO-u. Na njegovo mjesto imenovan je Radnikov nadzorni inženjer i mali dioničar Drago Črček.

Najviše glasova na Glavnoj skupštini dioničara Radnika ima najveći dioničar Mirko Habijanec, koji kontrolira

U cijeloj priči nije nevažno da se Krešo Papac odlučio kandidirati za predsjednika županijskog HDZ-a, i to mimo volje sadašnje vladajuće stranačke garniture u županiji kojoj pripada i Habijanec. Teško da se Papčev iznenadni opoziv može ičim drugim opravdati.

No, ostaje činjenica i da vlasnik tvrtke može u Nadzorni odbor imenovati koga želi, to je njegovo legitimno pravo. Ipak, poruka te smjene – ako je točno da ima veze s lokalnom politikom – nije dobra za društvo.

Nagrada članovima

Glavna skupština dioničara Radnika odlučila je u ponedjeljak i da se zadrži cijeli lanjski iznos neto dobiti od 31,2 milijuna kuna te ne isplaćuje dividenda.

Odobrena je dodatna jednokratna nagrada za rad Nadzornog odbora i predsjednika Glavne skupštine: za šefa NO-a Darka Jambrekovića u neto iznosu od 20.000 kuna, a članove NO-a Papca, Mladena Obada Ščitarocija, Zdenka Karakaša i Franju Pisačića po 10.000 kuna.

Predsjednik Glavne skupštine dioničara Ivan Knok, inače poznati križevački SDP-ovac i bivši član uprave Radnika, bit će nagrađen s 5000 kuna neto.


Tagovi: HDZ KREšIMIR PAPAC MIRKO HABIJANEC NADZORNI ODBOR RADNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO