BURA U KOMPANIJI

Članica NO-a Podravke traži da se u petak raspravlja o plaćama radnika

Objavljeno, 24. veljače 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Predsjednik NO-a Podravke Želimir Vukina (desno) i čelnica uprave Martina Dalić
AUTOR
Robert Mihaljević

Kako portal Danica doznaje, Nadzorni odbor Podravke na sjednici u petak mogao bi raspravljati o povećanju plaća radnicima u pogonima.

Zajednička sjednica NO-a i Uprave koprivničke tvrtke sazvana je u petak kako bi se razmatrali nerevidirani financijski izvještaji Grupe Podravka i Podravke d.d. za prošlu godinu.

No, Danica iz menadžerskih izvora doznaje kako je članica NO-a Dajana Milodanović uputila službeni prijedlog da se na sjednicu uvrsti i točka dnevnog reda o povećanju plaća radnicima.

Bankarica Dajana Milodanović, inače, članica je stranke đurđevačkoga gazde Željka Lackovića i jedina se nije pojavila na sjednici NO-a koji je glasao o imenovanju nove predsjednice uprave Podravke Martine Dalić.

Dajana Milodanović i Krunoslav Vitelj, Nadzorni odbor Podravke
Slijeva: domaći članovi NO-a Podravke Ksenija Horvat, Dajana Milodanović i Krunoslav Vitelj / Foto: Danica.hr

Kako otkriva naš izvor, ključni prijedlog Dajane Milodanović je da se svim radnicima čija je plaća ispod prosjeka u Podravki primanja odmah podignu za deset posto.

Nakon što su dobili službeni prijedlog o dopuni dnevnog reda, u Nadzornom odboru navodno je nastala opća konsternacija. Oni, dakako, mogu odbaciti taj prijedlog i ne raspravljati o plaćama, ali kako to onda iskomunicirati prema radnicma?

Tim više jer se, kako čujemo, očekuje potvrda odličnih poslovnih rezultata za prošlu godinu: prihodi od otprilike 4,5 milijarde kuna i dobit od gotovo 250 milijuna kuna.

Osim toga, vruć krumpir bačen je i drugim domaćim članovima NO-a: radničkoj predstavnici Kseniji Horvat i šefu Županijske gospodarske komore Krunoslavu Vitelju (HDZ).

Zato će biti zanimljivo pratiti kako će se Nadzorni odbor Podravke u petak postaviti prema tom prijedlogu.


Tagovi: DAJANA MILODANOVIć NADZORNI ODBOR PLAćE PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO