TRAŽE RAZRJEŠENJE KSENIJE HORVAT

Radnici prikupljaju potpise za smjenu šefice Podravkina sindikata

Objavljeno, 23. veljače 2021. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Radnici Podravke počeli su ovaj tjedan s prikupljanjem potpisa za smjenu šefice najjačega sindikata u tvrtki i članice Nadzornog odbora Ksenije Horvat.

Članovi sindikata PPDIV-a peticijom traže razrješenje Ksenije Horvat sa svih sindikalnih funkcija u Podravki te raspisivanje novih izbora za sindikalnog povjerenika po principu jedan član – jedan glas.

Evo što najviše zamjeraju sindikalnoj povjerenici u kompaniji:

  • plaća im stoji na mjestu već desetak godina
  • osuđuje i javno kritizira radnike koji se bore za bolje uvjete rada i veće plaće
  • ne poduzima ništa oko problema neplaćanja prekovremenih sati
  • dopušta diskriminaciju radnika

Peticiju za zahtjevima i potpisima uputit će u sindikalnu središnjicu u Zagreb i o njoj bi se trebalo očitovati osmočlano predsjedništvo PPDIV-a na čijem je čelu Denis Paradiš, koji podupire šeficu Podravkina ogranka.

U tom je tijelu i Ksenija Horvat kao dopredsjednica nacionalnog PPDIV-a, a navodno ima potporu i druge dopredsjednice Marice Vidaković iz Kraša. Član predsjedništva PPDIV-a je i Belupov sindikalac Željko Dragec, također kadar od povjerenja Ksenije Horvat.

Zahtjevi iz peticije / Foto: radnik Podravke
Listić na koji se radnici potpisuju / Foto: radnik Podravke

Inače, Horvat je glavna sindikalna šefica u Podravki, predsjednica Radničkog vijeća kompanije, radnička predstavnica u Nadzornom odboru tvrtke i dopredsjednica nacionalnog sindikata PPDIV-a.

Ako Kseniju Horvat na razriješe sa sindikalnih funkcija u Podravki, radnici će se masovno ispisati iz PPDIV-a, tvrdi nam u utorak zaposlenik koprivničke tvrtke koji organizira prikupljanje potpisa u tvornici u kojoj radi.

Osim prikupljanja potpisa za smjenu sindikalistice, dio radnika, mahom članova sva tri Podravkina sindikata, prijeti štrajkom ako im se plaće za ožujak ne povećaju za 1000 kuna.


Tagovi: KSENIJA HORVAT PETICIJA PODRAVKA SINDIKAT SMJENA

NEDAVNO OBJAVLJENO