ATAK NA OBITELJ

Župan je uputio suptilnu prijetnju ženi našeg urednika. Kaže da se samo šalio

Objavljeno, 17. kolovoza 2019. Komentari
# Foto: ŽUPANIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Župan Darko Koren, čelnik one nove stranke znakovita imena, pridružio se ovih dana plejadi lokalnih političkih moćnika koji su zbog mojeg pisanja spremni atakirati i na moju obitelj. Ovaj put, opet, suprugu.

Povod za to župan je našao u mojem interesu za zapošljavanje potpredsjednice njegove stranke Mreža u Podravki.

“Ja sam joj, inače, savjetovao da se pokuša zaposliti u nogometnom klubu Slavenu jer su tamo bolje plaće nego u Podravki. Ali, očito nije uspjela”, odgovorio mi je, među ostalim, Koren.

Ništa nije sveto

A radno mjesto moje supruge, koja je već 20-ak godina zaposlena u Slavenu, kontroliraju upravo oni. Darko Koren i njegovi dobri prijatelji, šef Podravke Marin Pucar i Slavenov stvarni vladar Robert Markulin, potpredsjednik Šukerova HNS-a.

Župan mi se poslije opravdavao kako se samo šalio. Onako kako se s mojom suprugom i obitelji već 25 godina – otkako se bavim ovim poslom ‘šale’ mnogi moćni politički menadžeri: Zdravko Dimač, Damir Polančec, Krunoslav Vitelj, Zvonimir Mršić, Maja Hleb, Robert Markulin.

Kad pritisak na novinara i redakciju ne urodi plodom, onda se udara po obitelji. Jer ništa nije sveto i sva su sredstva za ušutkivanje javne riječi dopuštena.

Koren mi je, dakle, u odgovoru na škakljivo pitanje o zapošljavanju njegove stranačke dužnosnice u Podravku uputio suptilnu prijetnju. Da je tu rečenicu preko usta prevalio netko tko nema stvarnu političku i društvenu moć da ugrozi radni status moje žene, to bi se i moglo shvatiti kao šala.

No, kada je javno izgovori moćni političar koji je ovih dana naprasno uskratio novčanu potporu lokalnom mediju onog časa kad sam ja tamo počeo pisati kolumnu – onda to nije nimalo bezazleno.

Paklena spirala

I to samo pokazuje u kakvu su paklenu spiralu naše političke elite opet uvukle cijelo društvo. Četvrt stoljeća bavim se ovim poslom i danas svjedočim kako se nismo maknuli s mjesta. Štoviše, mediji i novinari neslobodniji su nego ikad u tih 25 godina.

Čak nije problem ni u stanju. Problem je u odsustvu svake reakcije na takve procese i pojave. Reakcije zakonodavne, sudbene i izvršne vlasti u državi.

Zato se širi prostor nesloboda i presija – od medija preko političkih stranaka do tržišta. I zato se župan i njegovi istomišljenici i dalje mogu šaliti s nama i našim obiteljima.

A mi se previjamo od njihova smijeha.


Tagovi: DARKO KOREN PRIJETNJA SLAVEN SUPRUGA

NEDAVNO OBJAVLJENO