KOREN: NEMAM VEZE S TIM

Novo političko zapošljavanje u Podravki: posao dobila županova desna ruka

Objavljeno, 15. kolovoza 2019. Naše priče
# Foto: MREŽA (Darko Koren i Đurđica Mustaf)
AUTOR
Robert Mihaljević

Đurđica Mustaf, potpredsjednica stranke Mreža koju je osnovao župan Darko Koren, dobila je posao u Podravki, otkrio nam je ovih dana izvor blizak vrhu koprivničke kompanije.

Korenova desna ruka ima završenu srednju upravnu školu, a zaposlena je kao viša tehničarka u Podravkinu Sektoru poljoprivrede. Dosad je radila u Triglav i Croatia osiguranju.

Zanimljivo je kako je direktor Sektora poljoprivrede poznati član HDZ-a Zdravko Dimač, a njegov je zamjenik šef koprivničkog HDZ-a Goran Kovačić. Ta je stranka pak u koaliciji s Korenovom Mrežom na županijskoj razini.

O tome zašto je i kako zaposlena poznata politička dužnosnica iz županije, u Podravki nismo uspjeli doznati. Oni, naime, već poslovično ignoriraju sve naše upite. Zato nam se javila Đurđica Mustaf.

Podravka šuti

“Točno je, zaposlena sam u Podravkinu sektoru poljoprivrede”, potvrdila je potpredsjednica Korenove stranke.

Na pitanje koju je proceduru prošla prilikom zapošljavanja, nije željela odgovoriti.

“Shvatite me, kao zaposlenica Podravke nisam ovlaštena odgovarati na takva pitanja. Obratite se službi za korporativne komunikacije”, ljubazno nas je uputila gospođa Mustaf.

I jesmo, naravno, ali bez ikakva uspjeha. Podravkina PR služba očito ne voli odgovarati na naša pitanja.

Je li u zapošljavanju svoje najbliže stranačke suradnice prste imao župan Darko Koren? On se, naime, redovito javno hvali prijateljstvom s predsjednikom uprave Podravke Marinom Pucarom.

Pitali smo ga i čovjek nam je brzo odgovorio. Obećali smo kako ćemo njegov odgovor prenijeti u cijelosti.

Korenu je drago

“Čuo sam da se zaposlila i nemam veze s time. Ali, drago mi je da se zaposlila. Vidite kakvo je vrijeme došlo, da i potpredsjednice takvih ‘velikih’ stranaka moraju negdje raditi. Ja sam joj, inače, savjetovao da se pokuša zaposliti u nogometnom klubu Slavenu jer su tamo bolje plaće nego u Podravki. Ali, očito nije uspjela. Vama želim svako dobro”, odgovorio je Koren na naš upit.

Đurđica Mustaf, inače, bivša je HSS-ova zamjenica načelnika Općine Koprivnički Bregi. Sa županom je odlučila napustiti HSS i osnovati novu stranku, Mrežu nezavisnih lista sa sjedištem u Koprivnici.

Mustaf je i članica Županijske skupštine te predsjednica općinske organizacije Mreže u Koprivničkim Bregima. Trenutačno je na studiju novinarstva na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Predsjednik uprave Podravke Marin Pucar i župan Darko Koren
Šef Podravke Marin Pucar i župan Darko Koren su prijatelji / Foto: Podravka

Inače, to nisu prva zvučna politička zapošljavanja i promaknuća u Podravki i Belupu u mandatu aktualne uprave. Najpoznatiji je bio slučaj zapošljavanja kume šefa županijskog HDZ-a Darka Sobote u Belupu, čiji je suprug politički tajnik te stranke. Zbog politike, ali i činjenice da je Sobotina kuma 2013. dobila otkaz iz koprivničke mjenjačnice u kojoj je radila, i to zbog krađe 110.000 kuna.

Slučaj Keleminec

Interesantan je i slučaj Dražena Keleminca, čelnika proustaškog A-HSP-a koji je poznat po postrojavanju crnokošuljaša u centru Zagreba. Keleminec je prošle godine postao kontrolor unaprjeđivača prodaje, a prije toga radio je u nabavi namirnica na tržnici za Podravkin kulinarski centar u Zagrebu.

Među novozaposlenima su također suprug Ksenije Horvat, glavne sindikalistice u Podravki i predstavnice radnika u Nadzornom odboru, kao i njena kćer. Horvat je vrlo bliska novoj upravi i nije skrivala kako je baš ona ustrajno gurala Marina Pucara za čelnika tvrtke. I onda preklani, samo nekoliko mjeseci nakon Pucarova ustoličenja, posao u Belupu dobio je njezin suprug sa srednjom grafičkom školom.

Po kadroviranju poznata je i HDZ-ova članica uprave Podravke Ljiljana Šapina. Najprije joj je kći, koja je radila u Podravki, vrlo brzo promaknuta u direktoricu službe, a potom joj je sestra dobila posao u Belupu.


Tagovi: DARKO KOREN đURđICA MUSTAF PODRAVKA POSAO

NEDAVNO OBJAVLJENO