EPIDEMIJA SE RAZBUKTALA U ŽUPANIJI

Zaražen predsjednik uprave Podravke, više menadžera u samoizolaciji

Objavljeno, 23. listopada 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIVA / Marin Pucar s menadžerima Podravke
AUTOR
Robert Mihaljević

Epidemija koronavirusa razbuktava se i na području Koprivničko-križevačke županije koja je, uz Istru, danima bila regija s najmanje zaraženih na 100.000 stanovnika.

Kako Danica neslužbeno doznaje, više zaraženih – a navodno je riječ o desetak osoba – proteklih je dana zabilježeno u županijskoj upravi u Koprivnici. Navodno je mini-žarište nedavna proslava rođendana jednog od pročelnika.

Virus se probio i u gradsku upravu na Zrinskom trgu u kojoj su, prema našim informacijama, navodno zaražene tri osobe.

Pozitivan nalaz imali su i profesor koprivničke gimnazije te tamošnje obrtničke škole. No, epidemiolozi su zaključili kako nema razloga za djelomičnom online nastavom pa se sve zasad odvija redovito.

IMA BLAŽE SIMPTOME

U petak nam je pak iz više izvora potvrđeno i kako je koronavirusom zaražen predsjednik uprave Podravke Marin Pucar. Ima blaže simptome i trenutačno je na kućnom liječenju.

Više menadžera – članova uprave, kompanijskih potpredsjednika i izvršnih direktora – zbog toga je u samoizolaciji.

Županijski stožer civilne zaštite u petak je zabranio sva društvena okupljanja u otvorenom i zatvorenom prostoru na kojima se očekuje više od 50 osoba.

No, to nije obeshrabrilo gradske vlasti u Đurđevcu da u subotu na trgu organiziraju Zlatnu jesen, manifestaciju na kojoj će se predstaviti brojni OPG-ovi, udruge i obrazovne institucije.

Građani su pak pozvani na druženje uz degustaciju pečenih kestena te koncert Enigma banda. Nije poznato kako će Županijski stožer reagirati na taj poziv.


Tagovi: GIMNAZIJA MARIN PUCAR PODRAVKA VIRUS žUPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO