NUŽNA EPIDEMIOLOŠKA MJERA

NOVO Stožer do daljnjega zabranio sva društvena okupljanja

Objavljeno, 23. listopada 2020. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Županijski stožer u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na sjednici u petak donio je zaključak o uvođenju novih nužnih epidemioloških mjera zbog širenja epidemije.

Zaključak je stupio na snagu odmah po donošenju, a njime se do daljnjega uskraćuje suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima.

“Suglasnosti se odnose na koncerte u ugostiteljskim objektima, sajmove, privatne proslave i svečanosti, korporativna okupljanja, razne promocije, savjetovanja, simpoziji, manifestacije i slično, a na koje je pozvano ili se očekuje dolazak više od 50 osoba”, priopćili su danas iz Stožera.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić je istaknuo kako epidemiološke stanje u županiji, s obzirom na povećanje broja oboljelih od bolesti COVID-19, prati trend u razvoju epidemije na nacionalnoj razini te je apelirao na sve sugrađane da se striktno pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka kako bi se širenje zaustavilo te sačuvalo zdravlje stanovnika.

Načelnik Ljubić je izvijestio članove Stožera i o provedenom nadzoru Doma za starije i teško bolesne osobe Senior Care iz Križevaca koji je nakon proboja koronavirusa stavljen pod mjeru izolacije te je u tijeku epidemiološka obrada korisnika i zaposlenika.

Predstavnici Doma, koji su prisustvovali današnjoj koordinaciji, upoznati su s činjenicom kako je žurno potrebna intenzivna  edukacija osoblja o ispravnoj primjeni zaštitne opreme te promjena metodologije rada kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa unutar objekta.


Tagovi: DRUšTVENA OKUPLJANJA STOžER ZABRANIO

NEDAVNO OBJAVLJENO