IMENOVAN PRIVREMENI STEČAJNI UPRAVITELJ

Zakazano ročište za otvaranje stečaja nad posrnulom tvrtkom Hangar 18

Objavljeno, 11. veljače 2021. Financijer
# Foto: Ozren Špiranec / Glas Podravine (Mario Kralj, vlasnik Hangara)
AUTOR
Redakcijski tekst

Zakazano je ročište za otvaranje stečaja nad posrnulom koprivničkom IT tvrtkom Hangar 18 poznatom po mobitelima i tabletima NOA.

Održat će se 10. ožujka u 9 sati na Trgovačkom sudu u Bjelovaru, a za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Nenad Homar iz Koprivnice.

Pravomoćnim rješenjem Trgovačkog suda lani u listopadu obustavljen je predstečajni postupak nad Hangarom 18 te se po službenoj dužnosti nastavio stečajni postupak.

Ukupan dug Hangara s kamatama iznosi blizu 200 milijuna kuna. Vlasnik i direktor tvrtke Mario Kralj od ključnih vjerovnika tražio je otpis 50 posto potraživanja, a preostalih 50 posto bi se otplaćivalo na više godina. No, njegov plan odbila je većina banaka.

Rješenjem o pokretanju stečaja naloženo je Kralju da u roku od 8 dana podnese pisano izvješće o gospodarsko-financijskom stanju tvrtke. Privremeni stečajni Nenad Homar obavit će pregled Hangarova poslovnog prostora te knjiga i poslovne dokumentacije.

Nakon toga, Homar treba podnijeti izvješće u kojem će iznijeti mišljenje o tome postoje li razlozi za otvaranje stečajnog postupka te mogu li se imovinom podmiriti troškovi prethodnog i otvorenog stečajnog postupka.

Hangar može raspolagati imovinom samo uz suglasnost stečajnog suca ili privremenog stečajnog. Zabranjuje se provedba ovrha te isplata s računa tvrtke bez prethodne suglasnosti privremenog stečajnog upravitelja.


Tagovi: HANGAR 18 MARIO KRALJ NENAD HOMAR STEčAJ TRGOVAčKI SUD

NEDAVNO OBJAVLJENO