PARTNERI GA RAZVLASTILI

Zagonetni investitor Kristijan Krezić naprasno napustio Koprivnicu

Objavljeno, 23. srpnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Kristijan Krezić
AUTOR
Robert Mihaljević

U proljeće je trebala početi proizvodnja u pogonima tvrtke Greenbird medical u poslovnoj zoni Dravska u Koprivnici. Barem je tako za naš portal lani u rujnu bio najavio vlasnik i direktor Kristijan Krezić (41).

Pretprošle godine u studenome za 3,8 milijuna kuna kupio je 38.000 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni u Koprivnici. Trebao je pokrenuti ciklus ulaganja u industriju dodataka prehrani, farmaceutike i biljnih preparata za ciljano djelovanje na ljudske stanice.

No, Krezić taj biznis sigurno više neće razvijati u Koprivnici. Kako otkriva portal ePodravina, on je već napustio Koprivnicu i otišao u Banja Luku. Zasad nema informacija što se točno dogodilo i zašto je Krezić naprasno otišao iz Hrvatske.

Plan je bio da u zoni u Dravskoj pokrene proizvodnju dodataka prehrani, vitamina i minerala, ali na prirodnoj osnovi, iz biljaka i samo s mehaničkim postupcima prerade. Krezić je pričao kako je s partnerima iz Švicarske i Njemačke na bazi kanabisa razvio tehnologiju za održive prirodne proizvode, a pokusno polje kanabisa zasadili su u mjestu Molve Grede kod Đurđevca.

Vlasnik njegove tvrtke Greenbird medical danas je Švicarac Hendrik Rene Feiereis, koji je Krezićev biznis preuzeo putem svojeg poduzeća PowerTrax. Greenbird više nema sjedište u Koprivnici, već mjestu Molve Grede gdje je pokusno polje kanabisa.

Direktor Greenbirda danas je Feiereis, a direktor njegove tvrtke PowerTrax, vlasnice Greenbirda, Wolfgang Ender koji je boravište prijavio u Vijećničkoj ulici u Koprivnici. Navodno je riječ o Krezićevim partnerima koji su na koncu preuzeli njegov biznis u Podravini.

PowerTrax se kao jedini osnivač Greenbirda pojavljuje 5. ožujka ove godine rješenjem o upisu promjena u Trgovačkom sudu u Bjelovaru. No, na upis je bila podnijeta žalba, pretpostavlja se Krezićeva, koju je Visoki trgovački sud kasnije odbacio kao neosnovanu.

Kristijan Krezić i Martina Mak u poduzetničkom inkubatoru u Koprivnici / Foto: DANICA.HR

Početkom ožujka su iz Greenbirda kao odgovorne osobe izbrisani Krezić i prokuristica tvrtke, Koprivničanka Martina Mak, a jedina ovlaštena osoba za zastupanje postao je Hendrik Rene Feiereis. Koji su planovi novog vlasnika sa zemljištem u Dravskoj i Krezićevim biznisom – ovog časa nije poznato.


Tagovi: GREENBIRD KANABIS KRISTIJAN KREZIć

NEDAVNO OBJAVLJENO