POTKRAJ OŽUJKA ROČIŠTE O ŽALBAMA

Vrhovni sud uskoro o zatvorskoj presudi Čehoku. Hoće li moći na izbore?

Objavljeno, 12. ožujka 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Ivan Čehok
AUTOR
Redakcijski tekst

Potkraj ožujka Vrhovni sud RH raspravljat će o žalbama na presudu varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku koji je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora.

Potvrdi li Vrhovni sud tu presudu, Čehok se neće moći kandidirati za gradonačelnika na svibanjskim izborima. No, pitanje je kad će pravorijek biti objavljen, odnosno hoće li se to dogoditi do izbora.

Prije otprilike tri godine Županijski sud u Zagrebu Čehoka je osudio na dvije, varaždinskog poduzetnika i gradskog vijećnika Davora Pataftu na 20 mjeseci, a Pataftinu suradnicu Narcisu Huljev na devet mjeseci zatvora. 

Oni su optuženi zbog afere s ugovorom za zbrinjavanje bala, zamjenom zemjišta Jalkovec-Brezje, kupnjom zemljišta za POS i spornim investicijama u varaždinski aerodrom.

Čehoku uskoro počinje novo suđenje i u ‘aferi Mercator‘, nakon što je poništena oslobađajuća presuda suda u Koprivnici, o čemu smo ovih dana također PISALI.

Na Županijskom sudu u Zagrebu protiv Čehoka i pomagača traje kazneni postupak i u ‘aferi Tehnobeton’ u kojoj su optuženi i Čehokov bivši dogradonačelnik Zlatko Horvat, bivši šef uprave Zagorje tehnobetona Miroslav Bunić i gradski pročelnik Stanko Vitez.

U međuvremenu, Čehok je u četvrtak na svojem Facebooku objavio fotografiju kako gleda kroz otvoren prozor Gradske uprave uz komentar: “Svi bi me skinuli s obloka… Već ima kandidata za cijelu sobu”.


Tagovi: IVAN čEHOK IZBORI PRESUDA VARAžDIN VRHOVNI SUD

NEDAVNO OBJAVLJENO