UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA

Ivanu Čehoku u Koprivnici će se opet suditi za milijunsku aferu

Objavljeno, 24. veljače 2021. Vijesti
# Foto: Grad Varaždin / Ivan Čehok
AUTOR
Redakcijski tekst

Varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku (56) i bivšem direktoru Parkova Miljenku Ptičeku (59) opet će se u Koprivnici suditi za optužbe da su Varaždin oštetili za više od šest milijuna kuna.

Riječ je o slučaju Mercator iz 2006. godine u kojem je Državno odvjetništvo teretilo Čehoka i Ptičeka da su Varaždin oštetili za 6,3 milijuna kuna prilikom zamjene zemljišta između Grada i Parkova.

Sud u Koprivnici nepravomoćno ih je bio oslobodio, ali nakon žalbe tužitelja Županijski sud u Osijeku ukinuo je presudu i naložio novo suđenje.

Optužnicom se Čehoka tereti da je u ožujku 2006. godine na inicijativu Ptičeka sklopio u ime Varaždina ugovor o zamjeni nekretnina koji je bio štetan za grad i kojim je nastala šteta veća od šest milijuna kuna.

PRED DRUGIM SUCEM

Presuda je ukinuta jer je koprivnički sud “pogrešno utvrdio činjenično stanje, odnosno nije temeljito razmotrio provedene dokaze i stoga donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe”.

“Općinski sud u Koprivnici dužan je ponovno provesti glavnu raspravu pred drugim sucem tijekom koje će ponoviti ranije izvedene dokaze, otkloniti nedostatke i pravilno ocijeniti dokumentaciju te donijeti novu presudu koju je dužan valjano obrazložiti”, navodi se u rješenju.

Čehok je u srpnju 2018. godine već nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora u drugom postupku kojim se također tereti za kriminalne radnje na štetu Varaždina. No, ni ta presuda nije pravomoćna.

Zato se Ivan Čehok može opet kandidirati za gradonačelnika Varaždina na lokalnim izborima u svibnju jer nema niti jednu pravomoćnu presudu.


Tagovi: GRADONAčELNIK IVAN čEHOK SUđENJE VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO