Vozač u šoku: sud ga proglasio krivim jer je vozio lijevim trakom autoceste

Objavljeno, 23. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: MUP / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Zlatan (64) nemalo se iznenadio nakon što ga je policijski presretač zaustavio na autocesti A3, odnosno zagrebačkoj obilaznici u svibnju oko 13 sati.

Vozio se od Lučkog prema istoku Zagreba, južnim prometnim trakom autoceste. Brzinu nije prekoračio, bio je potpuno trijezan, nije divljao na cesti. No, svejedno je na koncu proglašen krivim i kažnjen.

Neobičan slučaj ovih je dana završio na sudu jer je Zlatan uputio prigovor na policijski prekršajni nalog.

Sud je je Zlatana proglasio krivim jer je u svibnju “u 12.52 sati u Zagrebu, upravljao osobnim vozilom riječkih registarskih oznaka južnim kolnikom autoceste A3 u smjeru istoka, a utvrđeno je da se kretao lijevom prometnom trakom, iako je desna traka bila potpuno slobodna“.

“Bio je dužan kretati se desnom prometnom trakom. Dakle, proglašen je krivim jer se autocestom nije kretao krajnjom desnom prometnom trakom, koja nije bila zakrčena vozilima u koloni, čime je počinio prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Sutkinja mu je izrekla novčanu kaznu od 2000 kuna te mora platiti 100 kuna troškova prekršajnog postupka. Zlatan se na ročište u Zagrebu nije odazvao. Kao olakotna okolnost uzeto mu je to što je uzoran vozač te dotad nije bio prekršajno kažnjavan.

Kaznu mora platiti u roku od 14 dana jer je presuda odmah postala pravomoćna i na nju nema pravo žalbe.


Tagovi: AUTOCESTA KAZNA LIJEVI TRAK POLICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO