VELIKA AKCIJA Uskok sinoć upao u stan privatnog detektiva iz Đurđevca!

Objavljeno, 28. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: GLAS PODRAVINE / Siniša Patačko
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija i Uskok sinoć su krenuli u akciju protiv četiri osobe zbog sumnji da su bile umiješane u odavanje tajnih policijskih arhiva te da su namještali natječaje za nabavu posebne obavještajne opreme za policiju.

Kako otkriva Jutarnji, na udaru istražitelja našli su se glavni policijski informatičar Damir Osterman i čelnik udruge privatnih detektiva Siniša Patačko, inače rođeni Đurđevčanin.

Posljednjih mjeseci vodila se protuobavještajna akcija s ciljem otkrivanja moguće “krtice” u Ravnateljstvu policije koja je imala pristup svim najtajnijim bazama podataka policije, a za koju su sumnjali da te podatke distribuira zainteresiranim klijentima.

Jučer je kao rezultat akcije uhićen Damir Osterman (48), informatički znanstvenik i voditelj projekata jačanja i integracije svih baza podataka unutar sustava policije. Osim za odavanje informacija iz tajnih istraga, tereti ga se da je namjestio postupak nabave najsuvremenijeinformatičke opreme.

Jutarnji piše kako je to učinio u zamjenu za mito, a na natječaju je pobijedila tvrtka Siniše Patačka, predsjednika Udruge privatnih detektiva Hrvatske. Policija sumnja kako je Ostermanu plaćeno oko 200.000 kuna, a da je transakcija obavljena preko off-shore tvrtke iz Velike Britanije.

Osim Ostermana i Patačka, u fokusu istražitelja se našao i bivši čelnik zagrebačkog odjela Protuobavještajne agencije (POA) Mario Frlan te poduzetnik Dinko Palac, otkriva Jutarnji.


Tagovi: ISTRAGA PRIVATNI DETEKTIV SINIšA PATAčKO USKOK

NEDAVNO OBJAVLJENO