Istraga: kako je detektiv iz Đurđevca dobio milijunski posao s MUP-om

Objavljeno, 29. srpnja 2022. Vijesti
# Foto: GLAS PODRAVINE / Siniša Patačko
AUTOR
Redakcijski tekst

Cure detalji istrage protiv glavnog policijskog informatičara Damira Ostermana i poznatoga hrvatskog detektiva Siniše Patačka, inače rođenog Đurđevčana.

Patačkova tvrtka PIA Intelligence & Security sklopila je s MUP-om ugovor o nabavi sofisticirane opreme, a istražitelji sumnjaju kako mu je upravo Osterman omogućio da pobijedi na natječaju u zamjenu, kako se sumnja, za 200.000 kuna mita.

U srijedu navečer uskočki su istražitelji upali u stanove Ostermana, Patačka, poduzetnika Dinka Palca, te bivšeg djelatnika tajne službe, odnosno Protuobavještajne agencije, Maria Frlana. Istražitelji su im navodno uzeli računalnu opremu i mobitele te svu dokumentaciju koju su našli.

Zasad nitko nije uhićen, niti priveden, a očekuje se da se o svemu tijekom petka službeno oglase iz policije i USKOK-a.

Kako otkriva Telegram, PIA Intelligence & Security javila na natječaj za ‘Taktički GSM anonimizator’. Povjerenstvo je nakon pregleda ponude zaključilo da zaslužuju maksimalnih 100 bodova, a vrijednost ponude iznosila je oko 1,3 milijuna kuna. Odluka o odabiru donesena je 22. listopada predlani.

Patačkova tvrtka PIA Intelligence & Security glavninu prihoda lani je, čini se, ostvarila upravo na poslu s MUP-om. Imaju nešto više od dva milijuna kuna prihoda, a ugovor s MUP-om bio je težak blizu 1,3 milijuna kuna.

Godinu ranije Patačko je imao oko 441.000 kuna prihoda, te je predlani završio s nešto manje od 9000 kuna dobiti. Nakon posla s MUP-om dobit mu je porasla na oko 244.000 kuna, otkriva Telegram.


Tagovi: DAMIR OSTERMAN DETEKTIV ISTRAGA MUP SINIšA PATAčKO

NEDAVNO OBJAVLJENO