ŠTO SE DOGAĐA

Upravi Belupa 3. svibnja istječe mandat. Pojavile su se nove ‘kombinacije’

Objavljeno, 01. travnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Čelnik Belupa Hrvoje Kolarić, novi član uprave Marko Đerek i članica uprave Podravke Ljiljana Šapina
AUTOR
Redakcijski tekst

Za mjesec dana prestaje mandat tročlanoj upravi Belupa, a nadzorni odbor Podravkine farmaceutske tvrtke još nije donio odluku o novom.

Točnije, 3. svibnja mandat istječe sadašnjoj upravi Belupa – predsjedniku Hrvoju Kolariću i članovima Tihomiru Heđeveru i Marku Đereku.

Đerek, bivši član uprave Podravke, u upravu Belupa imenovan je 24. veljače i mandat mu “traje do isteka mandata uprave Belupa u cijelosti, 3. svibnja ove godine”, objasnili su tada iz kompanije. Dakle, dobio je mandat samo na 68 dana.

Već tjednima u Belupovim kuloarima kruže spekulacije kako još nema čvrste odluke o predsjedniku uprave Belupa Hrvoju Kolariću. Prema jednim izvorima, on bi mogao dobiti novi mandat, ali samo na godinu dana. Prema drugim, nije nemoguće da ode iz kompanije.

Obustava lijekova Rusiji

No, sve su te informacije samo na razini spekulacija, zasad bez čvrstih uporišta. Nije tajna da je Kolarić opterećen “aferom masoni” te da mnogi u vrhu Podravke, uključujući i čelnicu Martinu Dalić, to drže ozbiljnim utegom za njega.

S druge strane, Belupo se ove godine suočava s najtežom poslovnom krizom dosad zbog ruske agresije na Ukrajinu i odluke da obustavi isporuke lijekova Rusiji, najvažnijem izvoznom tržištu na kojem ostvaruje gotovo 30 posto ukupnih godišnjih prihoda.

O tome tko će nakon 3. svibnja biti u upravi Belupa odlučit će Nadzorni odbor farmaceutske tvrtke na čijem je čelu Martina Dalić, a članovi NO-a sveučilišni profesor i pravni stručnjak Petar Miladin, član uprave Podravke i glavni financijaš Davor Doko te predstavnik radnika Dubravko Barić.

U Nadzornom odboru donedavno je bio i Marko Đerek, ali on je morao odstupiti nakon što je imenovan za novog člana uprave Belupa.


Tagovi: BELUPO UPRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO