SPAŠAVANJE GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA

Direktor Belupa opet u središtu ‘afere masoni’: pokušao zatajiti Jelenića

Objavljeno, 13. listopada 2021. Vijesti
# Foto: ČASOPIS LOŽA / Masoni Hrvoje Kolarić i Nikica Gabrić
AUTOR
Robert Mihaljević

Predsjednik uprave Belupa Hrvoje Kolarić opet se našao u središtu pozornosti u poznatoj ‘aferi masoni’ zbog koje je smijenjen glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, inače Kolarićev prijatelj.

Kako je otkrio tjednik Nacional u novom broju, Kolarić je tražio da Jelenić bude potpuno tajni član lože Velikog orijenta Hrvatske koju je osnovao ugledni oftalmolog dr. Nikica Gabrić. Nacional tvrdi kako je to učinjeno jer je Jelenić bio svjestan da mu članstvo u masonima zbog funkcije na koju je imenovan može pričiniti mnogo problema.

Nakon što su Gabrićevi masoni krenuli u izradu svojevrsnog kataloga s popisom imena svih članova i njihovih funkcija, e-mailom im je odgovorio direktor Belupa Hrvoje Kolarić, inače Veliki majstor Velike lože Stup ljepote.

“Uvaženi Veliki kancelaru, neugodno sam se iznenadio vidjevši listu primatelja elektronske poruke na koju ovom prilikom odgovaram. Naime, na njoj je i Brat za kojeg postoji odluka Velikog majstora VOH-a i Vijeća velikih majstora da se “briše” sa svih spiskova, i to otprije mjesec dana.

Smatram to neprihatljivim i molim da mi se konačno pripremi i preda sva dokumentacija milog brata, i to prije Rada 17. 5. 2018. godine”, piše Kolarić 13. svibnja te godine Velikom kancelaru.

Jelenić je nakon izbijanja afere s masonima smijenjen i suspendiran, a proteklih mjeseci traje žalbeni pokušaj da se vrati na posao. No, DORH ga nakon svake odluke višeg suda da se vrati na posao iznova suspendira.

Kolarić i Jelenić, o čemu smo pisali, dugogodišnji su prijatelji, znaju se još iz Kolarićevih studentskih dana jer su živjeli u istoj zgradi u Zagrebu. Dvije obitelji redovito ljetuju zajedno na moru i čvrsto su povezani prijateljstvom.

Jelenić je priznao kako je među slobodne zidare pozvan početkom ožujka 2018. godine. U travnju iste godine Sabor ga imenuje glavnim državnim odvjetnikom, a mjesec dana kasnije njegov prijatelj i kolega mason pokušava ga “skriti” od drugih članova Gabrićeve masonske lože. Neuspješno.


Tagovi: BELUPO DRAžEN JELENIć HRVOJE KOLARIć MASONI NIKICA GABRIć VELIKI ORIJENT HRVATSKE

NEDAVNO OBJAVLJENO