Umirovljenik dolazi na čelo Nadzornog odbora Podravke

Objavljeno, 27. listopada 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Tvornica Podravke u Koprivnici / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka će u petak dobiti novog predsjednika Nadzornog odbora koji će zamijeniti Želimira Vukinu nakon što je iznenada podnio ostavku i odlučio se povući.

Prema neslužbenim informacijama, Vukinu će zamijeniti član NO-a Damir Grbavac koji je imenovan u to tijelo u srpnju ove godine. No, Grbavac je i prije bio u NO-u Podravke, ali morao je dati ostavku nakon što je Vlada zakonskim izmjenama iz svih nadzornih odbora odlučila potjerati čelnike mirovinskih fondova.

Grbavac je od od 2004. do 2021. godine obnašao funkciju predsjednika uprave Raiffeisen mirovinskog društva. Nakon što je otišao u mirovinu, više nema zakonskih zapreka da bude član nadzornih odbora tvrtki u kojima mirovinci imaju vlasničke udjele.

Grbavac je, inače, sjedio u nadzornim odborima Hrvatskog telekoma, Zagrebačke burza i Podravke. Kako prema dogovoru države i mirovinskih fondova funkcija šefa NO-a Podravke pripada mirovncima, upravo će Grbavac sutra zasjesti na čelo tog tijela.

Damir Grbavac, novi predsjednik Nadzornog odbora Podravke
Damir Grbavac / Foto: HRT screenshot

U NO-u Podravke mirovince još predstavljaju Petar Miladin, Tomislav Kitonić i Marina Dabić. Državni predstavnici su HDZ-ovi kadrovi Luka Burilović, Krunoslav Vitelj i Damir Felak, a radnička predstavnica Ksenija Horvat.

Nakon odlaska Vukine, nadzorni odbor funkcionirat će s osam članova do redovne godišnje skupštine dioničara koja bi se trebala održati iduće godine u lipnju.


Tagovi: DAMIR GRBAVAC NADZORNI ODBOR PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO