Uhićeni visokorangirani policajac i privatni detektiv iz Podravine!

Objavljeno, 20. srpnja 2023. Crna kronika
# Foto: GLAS PODRAVINE / Siniša Patačko
AUTOR
Robert Mihaljević

Uskok je u četvrtak uhitio pet osoba. Među njima su i policijski šef te privatni detektiv iz Đurđevca.

Akcija je počela prije točno godinu dana i naš portal o njoj je tada pisao. Riječ je o curenju povjerljivih policijskih informacija te pokušajem namještanja natječaja za sofisticirani softver za MUP.

Novinarka Telegrama Ana Raić Knežević doznaje danas kako su privedeni visokopozicionirani policajac Damir Osterman, vlasnik detektivske agencije u Zagrebu Siniša Patačko, bivši obavještajac Mario Frlan, te privatni poduzetnik Dinko Palac. Privedena je još jedna osoba koju se povezuje s tom aferom.

Kako smo ranije pisali, Patačkova tvrtka PIA Intelligence & Security sklopila je s MUP-om ugovor o nabavi sofisticirane opreme, a istražitelji sumnjaju kako mu je upravo Osterman omogućio da pobijedi na natječaju u zamjenu, kako se sumnjalo, za 200.000 kuna mita.

Osim Ostermana i Patačka, u fokusu istražitelja se tada našao i bivši čelnik zagrebačkog odjela Protuobavještajne agencije (POA) Mario Frlan te poduzetnik Dinko Palac.

Uskok je danas rekao kako su “uhićenja i hitne dokazne radnje rezultat kriminalističkog istraživanja koje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om”

“Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba i Zadarske županije, a odnose se na više osoba za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

U ovom trenutku može se potvrditi da je među tim osobama i jedan policijski službenik.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, rekli su u četvrtak.


Tagovi: DAMIR OSTERMAN SINIšA PATAčKO UHIćENI USKOK

NEDAVNO OBJAVLJENO