ŠEFICA RAZVOJA POSLOVANJA NAJAVILA:

U pogone za preradu kanabisa i biomasu uložit će se 1,5 milijardi kuna

Objavljeno, 16. svibnja 2020. Financijer
# Foto: Robert Mihaljević / Martina Mak, bivša direktorica Koprivničkog poduzetnika
AUTOR
Redakcijski tekst

Direktorica gradske tvrtke Koprivnički poduzetnik Martina Mak prešla je u tvrtku biznismena Kristijana Krezića koji je najavom velikih invesiticija u Koprivnici zagolicao maštu javnosti.

Krezić je kupio oko 38.000 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni Dravska u kojoj planira izgraditi više proizvodnih pogona i laboratorija za različite proizvode.

Posebno su važni ljekoviti preparati na bazi kanabisa koje će u Koprivnici proizvoditi u suradnji sa švicarskom tvrtkom Swiss PharmaCan. A za to će trebati i mnogo sirovine – konoplje.

Zagrebački biznismen Kristijan Krezić parcele u Dravskoj je kupio putem svojeg poduzeća Krezić d.o.o. sa sjedištem u Novigradu Podravskom za 3,8 milijuna kuna. Partner u poslu mu je i njemački poduzetnik Peter Moser.

NANOTEHNOLOGIJA

Martina Mak u tvrtki Krezić odgovorna je za razvoj poslovanja u Hrvatskoj. Za portal drava.info kaže kako će se u svoje poslovne projekte investirati više od 200 milijuna eura, odnosno oko milijardu i pol kuna.

Pokreće se vlastiti uzgoj konoplje na deset hektara koja će se prerađivati u pogonu u Koprivnici. No, to nije sve: Martina Mak najavljuje i pogon za proizvodnju biomase za građevinarstvo koja će koristiti i konopljina vlakna.

“Istovremeno se radi i na razvoju proizvoda koji koriste nanotehnologije u segmentu medicine, farmacije i hrane”. najavljuje Mak za portal drava.info.

Da nije bilo epidemije koronavirusa, zaključuje ona, već bi se vidjeli prvi obrisi investicije u poslovnoj zoni u Koprivnici te nova radna mjesta.


Tagovi: KANABIS KRISTIJAN KREZIć MARTINA MAK

NEDAVNO OBJAVLJENO