POSLOVNA ZONA RASPRODANA

U Koprivnici niče pogon za farmacetuske preparate na bazi kanabisa

Objavljeno, 28. studenoga 2019. Financijer
# Foto: Grad Koprivnica / Poslovna zona Dravska
AUTOR
Robert Mihaljević

Sedmi investitor stigao je u poduzetničku zonu u Koprivnicu nakon što su gradske vlasti usvojile paket mjera i olakšica za ulaganja.

Riječ je o zagrebačkom biznismenu Kristijanu Kreziću koji je putem svojeg poduzeća Krezić d.o.o. sa sjedištem u Novigradu Podravskom za 3,8 milijuna kuna kupio čak 38.000 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni Dravska.

Krezić surađuje s njemačkim investitorima koji bi u Dravskoj trebali graditi pogone i skladišta. Htjeli su investirati u Hrvatsku, a Koprivnica im se učinila pravom prilikom zbog slobodnog zemljišta, olakšica i brzine realizacije.

Kako neslužbeno doznajemo, u Dravskoj bi mogao niknuti i pogon za proizvodnju farmaceutskih preparata na bazi kanabisa švicarske kompanije Swiss PharmaCan, s kojom Krezić poslovno surađuje.

Inače, Krezić je zadnjih mjeseci osnovao tri poduzeća, a partner u poslu mu je i njemački poduzetnik Peter Moser. Oni najavljuju vrijedna ulaganja u poslovnoj zoni Dravska u koju bi iduće godine trebalo stići više investitora.

Ugovor o kupoprodaji zemljišta u Dravskoj u srijedu su u Koprivnici potpisali gradonačelnik Mišel Jakšić i poduzetnik Kristijan Krezić. Cijena zemljišta iznosi više od četiri milijuna kuna, a Krezić je dobio 15 posto popusta jer će cijeli iznos isplatiti u roku od 30 dana.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i poduzetnik Kristijan Krezić
Gradonačelnik Mišel Jakšić i poduzetnik Kristijan Krezić

Najavljeno je otvaranje novih radnih mjesta, a nakon tog ulaganja Koprivnica gotovo da i nema slobodnih parcela u Dravskoj. O prvi šest investitora u poslovne zone pisali smo OVDJE.


Tagovi: DRAVSKA KANABIS KREZIć

NEDAVNO OBJAVLJENO