NOVA RADNA MJESTA

Nakon paketa olakšica, šest investitora stiže u poslovne zone u Koprivnici

Objavljeno, 25. studenoga 2019. Financijer
# Foto: Grad Koprivnica / Gradonačelnik Jakšić, vlasnik Superprinta Božidar Vrabelj i Ligo grupe Goran Kostanjevec
AUTOR
Robert Mihaljević

Nove investicije u poslovnim zonama u Koprivnici: tvrtke Ligo grupa i Superprint potpisali su ugovore kojima su bez naknade dobili pravo građenja u Dravskoj.

Ligo će u poduzetničkoj zoni Dravska izgraditi proizvodnu halu kako bi proširio proizvodnju aluminijske bravarije te montažu staklenih i ventilirajućih fasada. Superprint pak tamo gradi prostor u kojem će obavljati grafičke usluge te usluge digitalnog i offset tiska.

Odlična je vijesti i da Gradsko vijeće na sjednici u utorak odlučuje o prodaji čak 38.000 kvadrata zemljišta u Dravskoj za 3,8 milijuna kuna poduzeću Krezić iz Novigrada Podravskog.

Poduzeće je potkraj rujna ove godine osnovao Kristijan Krezić iz Zagreba, a bavi se poslovnim savjetovanjem. Navodno je Krezić u tom poslu posrednik i konzultant za ulagače iz Njemačke koji stižu u Dravsku.

Paket poticaja

U listopadu je gradonačelnik Mišel Jakšić ugovore potpisao s vlasnicima i menadžerima Pobisa Borisom Poljakom, Auto Lorisa Danijelom Zelenkom te Auto logistike Karlom Babićem. Riječ je o ugovorima o pravu građenja u poslovnoj zoni Dravska i Radnička.

Poduzetnicima u poslovnoj zoni Dravska omogućava se da zemljište dobiju besplatno ako gospodarski objekt sagrade unutar 24 mjeseca. Investitori s manje od 50 zaposlenih u cijelosti su oslobođeni i obveze plaćanja komunalnog doprinosa.

Pravo građenja u svim gradskim poslovnim zonama iznosi samo kunu po četvornome metru u prvih 48 mjeseci.

Gradske vlasti u Koprivnici nedavno su donijele paket poticaja za ulaganja u poslovne zone u Dravskoj i Radničkoj. Čini se kako su te mjere pravi mamac za ulagače.


Tagovi: DRAVSKA INVESTITORI LIGO POSLOVNA ZONA SUPERPRINT

NEDAVNO OBJAVLJENO