FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ

Trgovački div KTC objavio poslovne brojke: rastu prihodi, dobit i broj radnika

Objavljeno, 11. srpnja 2019. Financijer
# Foto: KTC (jedna od benzinskih postaja tvrtke)
AUTOR
Redakcijski tekst

Križevački trgovački div KTC ostvario je lani 1,55 milijardi kuna poslovnih prihoda, što je rast od pet posto. Neto dobit je 39 milijuna kuna, što je sedam posto više nego godinu ranije.

Prema službenim financijskim izvještajima, rasli su svi poslovni segmenti KTC-a. Najveći rast ostvarile su poljoapoteke i proizvodnja povrća (16 posto), promet u benzinskim postajama i ugostiteljstvu bio je veći za 11 posto, a u trgovini oko dva posto.

Biznis trgovine kroz 30-ak robnih centara donio je 31,7 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja, a benzinske postaje 10,2 milijuna kuna. Lani u srpnju otvorene su dvije nove benzinske na brzoj cesti Zagreb – Križevci. Njihov će puni doprinos poslovanju biti vidljiv tek ove godine.

Tijekom prošle godine broj zaposlenih povećan je za sedam posto i sad u KTC-u ukupni radi 1380 ljudi. Veće su i plaće, pa radnici sad u prosjeku zarađuju 5200 kuna neto mjesečno.

Od većih investicija u KTC-u ističu izgradnju novog trgovačkog centra u Vrbovcu u sklopu kojeg će biti i veliki restoran s 400 mjesta. Vrijednost investicije je 32 milijuna kuna, a centar bi trebao biti otvoren tijekom rujna.


Tagovi: BROJ ZAPOSLENIH DOBIT KTC PRIHODI

NEDAVNO OBJAVLJENO