SKICA ZA PORTRET

Tko je Rok Gale, čovjek koji je Nikolinu i Vidoja izbacio iz luksuzne vile

Objavljeno, 10. kolovoza 2020. Naše priče
# Foto: INSTAGRAM, FACEBOOK, LINKEDIN / Supružnici Ristović, vila u Kaštel Starom i Rok Gale
AUTOR
Robert Mihaljević

Janvost u regiji ovih se dana ‘zabavlja’ mutnom pričom o izbacivanju obitelji Ristović iz luksuzne vile Hedonist u Kaštel Starom u vlasništvu obitelji kontroverznog slovenskog biznismena imenom Rok Gale (49).

Kako su mediji prenosili, Nikolinu Ristović, njezina supruga Vidoja, kći Hanu i prijatelje iz vile u Kaštel Starom izbacio je vlasnik, slovenski državljanin Rok Gale koji tvrdi da su mu uništavali kuću.

Nikolina i njezin bogati suprug iz Srbije Vidoje pak tvrde kako je Gale to učinio da se domogne njihova novca u sefu vile i drugih dragocjenosti ukupno vrijednih oko 300.000 eura.

No, tko je zapravo Rok Gale, gazda luksuzne vile za bogatu klijentelu čiji se najam dnevno plaća čak 1250 eura?

Vidoje i Nikolina Ristović, Rok Gale ih izbacio iz vile Hedonist Kaštel Stari
Vidoje i Nikolina Ristović / Foto: INSTAGRAM

Rođen u Ljubljani

Naš portal Danica o njemu je pisao nedavno u priči o megaaferi s fiktivnom prodajom zlata teškom čak 95 milijuna kuna u kojoj je podignuta optužnica protiv 11 osoba koje se tereti i da su državu oštetili za 14,5 mlijuna kuna.

Rok Gale rođen je 1971. u Ljubljani. Završio je srednju školu za strojarskog tehničara, a u biografiji navodi se kako je nezaposlen, neoženjen, bez djece i imovine, također i neosuđivan.

On je u aferi s fiktivnom preprodajom 393 kilograma zlata optužen kao direktor zagrebačke tvrtke Gold box koja je bila dio lanca za ‘pranje novca’, tvrdi Državno odvjetništvo.

Tvrtka Gold box osnovana je 2013. i odmah je te godine ostvarila čak 254 milijuna kuna prometa, i to sa samo jednim zaposlenim. Godinu kasnije promet pada na 48 milijuna, a potom tvrtka završava u stečaju.

Početkom 2014. godine, zbog zahtjeva za povrat čak 29 milijuna kuna PDV-a, padaju pod nadzor Porezne uprave i tada se cijelo klupko počinje odmatati.

Nedavno je na Općinskom sudu u Koprivnici podignuta optužnica kojom se 11 osooba tereti za pranje novca i utaju poreza jer su fiktivnim računima jedan drugome preprodavali 393 kilograma zlata koje je na koncu završilo kod talijanskih tvrtki Italpreziosi i Chimet.

Rok Gale, vlasnik vile Hedonist Kaštel Stari, iz koje je Nikolina Ristović i Vidoje Ristović izbačeni
Rok Gale / Foto: LINKEDIN

Poslovi u BiH

Rok Gale poznat je i po poslovnim operacijama u susjednoj Bosni i Hercegovini. Tamo je bio vlasnik najveće zaštitarske tvrtke Gama osiguranje u kojoj su radili borci Armije BiH.

Tamošnji mediji Rokovu zaštitarsku tvrtku povezali su sa zloglasnim Ismetom Bajramovićem Ćelom, ali i kladuškim troublemakerom Fikretom Abdićem Babom te nekadašnjim ministrom bh policije Alijom Delimustapićem.

Gale je kasnije prodao udjele u tvrtki Gama osiguranje te je otvorio popularni casino Joker u Sarajevu iz kojeg se također brzo povukao pod nerazjašnjenim okolnostima.

Njemu bi na jesen u Koprivnici trebalo početi suđenje za aferu kodnog naziva ‘Gold rush’ u kojoj je 11-orka optužena za pranje novca, utaju poreza i lažiranje papira.

Vila Hedonist u Kaštel Starom / Foto: FACEBOOK

Tagovi: KAšTEL NIKOLINA RISTOVIć ROK GALE VILA ZLATO

NEDAVNO OBJAVLJENO